КСО

„Нашето зелено утре“ е дългосрочна програма на Група ГЕОТЕХМИН, създадена през 2011 г. с цел да се увеличава биоразнообразието в общините от региона на дейност на дружествата, те да стават по-зелени, по-красиви и благоустроени. Тя се реализира с фирмени средства и доброволен труд, както и с участието на местните общности в засаждането.

В периода 2011 – 2014 г. инициативата „Нашето зелено утре“ се осъществява от Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД в общините от Средногорието, Етрополе и Самоков. В рамките на програмата са засадени около 30 дка общински и горски терени, озеленени са и различни градски площи – паркове и градини.

През 2020 г., в годината на разпространение на пандемията от Covid-19, в която местните власти срещат редица трудности, ръководството на Група ГЕОТЕХМИН решава да продължи реализирането „Нашето зелено утре“ - вече като част от по-голямата програма за подкрепа за социално-значими дейности „Българските добродетели“. В инициативата за засаждане на дървета, храсти и цветя освен Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД, вече участват още две дружества от Група ГЕОТЕХМИН - Геострой АД и Геотрейдинг АД.

Четирите компании предоставят на общините Етрополе, Мирково, Пирдоп, Златица, Чавдар, Челопеч и Копривщица средства за закупуване растенията. За да покажат своята съпричастност към каузата за увеличаване на биоразнообразието, като доброволци в инициативата по засаждането участват представители на мениджмънта на компаниите и служители. В засаждането своя принос дава и местната власт – кметове, председатели на общински съвети и представители на администрацията, а също така учители, ученици и дори деца от детски градини.

Ако през периода 2011 – 2014 г. са засаждани предимно горски терени, този път целта е да бъде увеличено биоразнообразието в градската среда. Точните места и растителните видове са подбрани от специалистите на съответните общини. Резултатът от програмата „Нашето зелено утре“ през 2020 г. е над 1100 засадени дървета и храсти – японска вишна, различни видове акация, каталпа, липа, шестил, магнолия, дървовидна роза и розови храсти, както и стотици цветя в седем общини от региона на дейност на Елаците-Мед АД.

Група ГЕОТЕХМИН ще продължи реализацията на „Нашето зелено утре“ и през 2021 г., защото увеличаването на биоразнообразието, облагородяването на населените места и подобряването качеството на живот на местното население са дългосрочни цели. За Групата грижата и подкрепата за местните общности от региона на дейност е сред най-важните приоритети в политиката за корпоративна социална отговорност.

 
КСО

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.