Компанията Елаците-Мед бе удостоена с награда в True Leaders

Елаците-Мед АД получи награда в рамките на инициативата TRUE LEADERS на ICAP България – най-голямата група за бизнес информационни услуги в Югоизточна Европа. Инициативата се провежда за шеста поредна година и отличава всички български компании, лидери в своя сектор от икономиката. Компаниите са оценени по рентабилност за 2018 г., брой и увеличаване на персонала си и трябва да имат висока кредитна оценка.

Елаците-Мед е на 40-то място сред най-големите работодатели в страната с 1873 служители и отбелязва 2,41 процента нарастване на персонала си през 2018 г. спрямо 2017 г. Повечето от работниците и служителите в дружеството за местни жители. Стабилният кредитен рейтинг също е важно предимство, което показва добрите перспективи пред дружеството.

Отличието бе връчено на инж. Георги Петров, зам.- генерален директор производство на Елаците-Мед, от г-н Бойко Таков, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.