ITA TRIBUNE 2008

Излезе от печат TRIBUNE – ежегодният бюлетин на Международната тунелна асоциация ITA. Фокусът е върху подземното строителство в Индия, където се провежда тазгодишния Световен конгрес по тунелостроене, както и 34-то Общо събрание на асоциацията.

В бюлетина са публикувани и докладите за дейността на страните членки на ITA за 2007 г. Докладът на България описва главно дейността на Геотехмин ООД, тъй като към момента дружеството е единственият официален български член на асоциацията. То е представено като просперираща частна компания, лидер в специализираното метро и тунелно строителство в България.

 

Докладът отчита и активното участие на Геотехмин в организирането на различни мероприятия, свързани с подземния инженеринг. По този начин дружеството допринася за сътрудничеството между браншови компании и институции както на местно, така и на международно ниво. Това от своя страна ще окаже положителен ефект върху предстоящото създаване на национална организация, която ще представя страната ни в ITA.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.