Инж. Драгомир Драганов е „Мистър Икономика“ за 2023 г.

„Мистър Икономика“ за 2023 г. е инж. Драгомир Драганов – изпълнителен директор на Елаците-Мед АД, част от Група ГЕОТЕХМИН. Призът му бе връчен от вицепрезидента на Република България Илияна Йотова.

„Благодаря Ви за тази голяма чест отново да бъда сред Вас на това престижно състезание, защото преди наградите имаше една много строга селекция от хора, които действително заслужиха тази година. Аз съм сигурна, че с Вашите политики и с това, което Вие умеете, с Вашите идеи и развитието на Вашите компании българската икономика ще има далеч по-добри резултати”, заяви Йотова.

„Приемам тази награда с благодарност към ръководствата на Елаците-Мед и ГЕОТЕХМИН. Те ми дадоха възможността да бъда член на екип от професионалисти, които с инвестиции в модерни минни технологии и оборудване, с отговорно отношение към местните общности, към хората от колектива, към околната среда и регулаторната рамка, направи Елаците-Мед едно от водещите дружества в минната индустрия на България“, каза инж. Драганов при получаването на наградата.

Отличието „Мисис Икономика“ 2023 спечели Галина Гавраилова, собственик и изпълнителен директор на Комсед АД. Тя бе наградена от Мария Габриел, заместник министър-председател и министър на външните работи.

Организаторите на конкурса са списание „Икономика“ и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Вече 33 години „Мистър и Мисис Икономика“ отличава български предприемачи, мениджъри, икономисти и финансисти, допринесли за високите успехи и развитието на българската икономика. Символ на конкурса е статуетката „Рибарят и златната рибка“ на маестро Ставри Калинов.

На официалната церемония присъстваха министърът на икономиката Богдан Богданов, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Мила Ненова, както и председателят на УС на КРИБ Кирил Домусчиев. От страна на Група ГЕОТЕХМИН събитието уважиха д-р инж. Иван Вутов – заместник-председател на УС на КРИБ и Доминик Хамерс – член на УС на организацията.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.