Група ГЕОТЕХМИН представи възможностите за стипендии, стаж и кариерно развитие пред студенти в УАСГ

На среща с второкурсници от специалностите „Хидротехническо строителство“ и „ВиК“ в УАСГ утвърдени професионалисти от компаниите Елаците-Мед АД, Геострой АД, Геопроект ЕООД и Геотехмин ООД разказаха за възможностите за стипендии, стаж и кариерно развитие.

Срещата е продължение на подписания меморандум за сътрудничество между Група ГЕОТЕХМИН и университета.

„Представяме ви широка палитра от възможности за развитие в нашите дружества. Ежегодно провеждаме стажантски програми, а в момента е отворена за кандидатстване и нашата Стипендиантска програма. Приканваме ви да кандидатствате за стипендия в Елаците-Мед или Геострой, тъй като и двете дружества предлагат и стипендия за студенти от вашия факултет“ – каза Антоанета Георгиева, директор „Човешки ресурси“ в Геотехмин ООД. Тя отбеляза, че Стипендиантската програма вече няколко години се реализира успешно. „Много от студентите продължават след това да работят при нас, като освен възнаграждение им предоставяме и много добър социален пакет и ги насърчаваме да продължат образованието си“ – посочи Милена Христова, директор „Човешки ресурси“ на Елаците-Мед АД.

Инж. Момчил Бояджиев – зам.-ръководител обособено производство във „Водно и хвостово стопанство“ на Елаците-Мед разказа как именно благодарение на стажантската програма на Група Геотехмин започва работа в Елаците-Мед и постепенно се издига до поста заместник-ръководител. Самият той е възпитаник на Хидротехническия факултет на УАСГ и смята, че това партньорство е полезно за студентите. „Елаците-Мед ми показаха, че млад специалист също може да се реализира и да има кариерно развитие, ако се старае и има нужните качества. Дружеството разполага с модерна техника. Елате на стаж при нас, за да може да се докоснете до най-съвременните машини и технологии“ – призова студентите инж. Бояджиев.

За Геострой АД и за строителството на метростанция „Обеля“, която свързва първа и втора линия на метрото в София, разказа инж. Елена Цонева, директор дирекция „Маркетинг и офериране в строителството“. Тя даде пример за приложението на професиите, в които се обучават участниците в срещата, при изграждането на водопроводите и подземните комуникации в този строителен обект.

Управителят на Геопроект ЕООД – инж. Ивайло Станев, впечатли студентите с разказите си за проектирането и създаването на хвостохранилище, както и за проекта за удължаване на живота на рудник „Елаците“. Студентите задаваха разнообразни въпроси, сред които с какви софтуерни продукти работят проектантите. Ивайло Станев покани студентите да кандидатстват за стаж, тъй като Геопроект предлага такава възможност целогодишно. Колегите му инж. Слав Стоянов, доскоро също студент в Хидротехническия факултет на УАСГ, и Михаил Василев, 4-ти курс студент в Машиностроителна техника и технологии, споделиха за възможностите за кариерно развитие в Геопроект и предизвикателството да работят по много и значими проекти със съвременни технологии.

За актуалните ни предложения за Стипендии можете да разгледате на следния линк: Възможности за теб

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.