Група Геотехмин и Община Златица засадиха 60 дървета в Деня на българската община

Със засаждане на 60 дървета беше отбелязан Денят на българската община и местното самоуправление в община Златица. Това е поредното облагородяване на града в рамките на инициативата на Група ГЕОТЕХМИН „Нашето зелено утре“, част от Благотворителна програма „Българските добродетели“.
Фиданките вече красят части от ул. „Кашана“, която се ремонтира, също със средства на компаниите от Група ГЕОТЕХМИН – Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД. С дарение по благотворителната програма ще бъде поставено и ново LED осветление на улицата.
„Група ГЕОТЕХМИН е дългосрочен партньор на общините от Средногорието. За нас е важно не само да развиваме нашия бизнес, а и да сме част от устойчивото и успешно развитие на региона. Затова чрез нашата програма „Българските добродетели“, основана от управителя на Геотехмин ООД проф. дтн инж. Цоло Вутов, подкрепяме проекти, които са значими за общините. Ремонтираме улици, болници, училища, правим ново енергийно ефективно осветление, озеленяваме и др. Целта е да повишаваме качеството на живот на местното население, защото тук, също така, живеят и нашите служители“, каза Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин ООД.
Кметът на Златица инж. Стоян Генов изтъкна: „Трета година отбелязваме 12 октомври със засаждане на дръвчета по реновираните улици на община Златица. Специално избрахме ул. „Кашана“, защото тя е емблематична в проекта за обновяване на седем улици, по който ние работим – подменяме водопровод, асфалтова настилка, тротоари и улично осветление. Финансовата подкрепа, която ни оказват дружествата Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД ни дава възможност да реализираме този проект“. Той благодари лично на проф. Вутов и на ръководителите и на екипите на фирмите за осигурените средства и подчерта, че те винаги са помагали на общината.
Специален гост беше Силвия Георгиева, изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България. „Предимство за мен и моите колеги е, че можем да пътуваме навсякъде и можем да сравняваме и оценяваме труда, който полагат кметовете и общинските администрации, за да се развиват населените места и сме още по-щастливи, че тук можем да видим изключително добрата съвместна работа между общината и големия бизнес“ – каза г-жа Георгиева. Тя благодари от името на УС на организацията на проф. дтн инж. Цоло Вутов и Доминик Хамерс за интелигентния и устойчив начин, по който помагат на общините, в които оперира Групата.
Инициативата „Нашето зелено утре“ на Група ГЕОТЕХМИН е създадена през 2011 г. От 2020 г. тя се осъществява с дарения на четири дружества – Геотехмин, Елаците-Мед, Геострой и Геотрейдинг. Представители на общините определят площите и подходящите видове за озеленяване, съобразно климатичните особености, местните почвени характеристики и др. За 2020 и 2021 г. по „Нашето зелено утре“ в общините от Средногорието и община Етрополе са засадени над 2200 дървета, от които 400 дървета и храсти в община Златица.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.