Геотехмин обучи експерти от японската ММТЕС

С тържествена церемония в края на юни приключи обучението на млади геолози от японската компания Мицубиши Матириълс Текно Корпорейшън (ММТEC), организирано от Геотехмин ООД за втора поредна година. То се осъществява в рамките на подписан меморандум от проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на Геотехмин ООД, и г-н Хироаки Анзай, президент на японската компания ММТEC, който предвижда предаване на технически умения на млади японски специалисти.

В продължение на месец и половина младите геолози от ММТЕС Юсуке Китагауа и Косуке Ишияма, работиха редом с професионалисти с дългогодишен опит в областта на геологията и минното дело от Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД. Програмата включваше теоретично и практическо обучение в реална работна среда на територията на рудник „Елаците“ и Обогатителен комплекс Мирково, като за специалистите от ММТЕС това беше първи допир с открития добив на полезни изкопаеми. Техен ръководител и ментор беше Владислав Трашлиев, експерт с многогодишен опит в минната индустрия и директор на дирекция „Геология и концесии“ в Геотехмин. Неговите колеги, както и специалистите на Елаците-Мед взеха активно участие в проекта, влагайки максимални усилия, за да отговорят на високите очаквания от японска страна.

Тази година участниците отново получиха сертификати за успешно завършено обучение преди да се завърнат в Япония. Те с радост споделиха, че обучението е надминало очакванията им, че са се наслаждавали на работата си и са работили с удоволствие всеки ден, като натрупали много полезни знания и са удовлетворени от предоставената им възможност. Юсуке Китагауа и Косуке Ишияма изказаха благодарност към екипите на Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД, като не скриха, че ако имат възможност биха се върнали и да работят на рудник „Елаците“.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.