Фитнес на открито за хората в село Чавдар

Фитнес на открито е сред последните проекти за 2023 г., реализирани от Община Чавдар и
Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД по Благотворителната програма „Българските добродетели“.

Трикольорната лента за новата придобивка за местните хора бе прерязана от кмета на общината Григор Даулов, представители на дарителите и изпълнителя.

„Това е последният обект, реализиран по тригодишния договор на Община Чавдар с четирите компании от Група ГЕОТЕХМИН“ – каза г-н Даулов. Той посочи, че за периода са изпълнени ремонти на хижа „Сакарджа“, реконструкции в църквата, училището и детската градина. Изградени са детски площадки, провеждат се безплатни профилактични прегледи и др. „Ние имаме много идеи за нови проекти със социална насоченост. Вярвам, че нашето партньорство ще продължи все така успешно“ – допълни кметът.

Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин ООД, изрази радостта си отново да бъде в Чавдар за откриването на поредния завършен обект по програмата в община Чавдар, в рамките на която за три години са осъществени много благородни каузи за хората и подобряването на качеството на живот.

На събитието присъстваха също Мария Томева, председател на ОбС-Чавдар, Стоил Димитров, генерален директор „Производство” на Елаците-Мед, Иван Кунчев, директор на Обогатителен комплекс, Нели Герова, управител на Индстрой ЕООД, представители на Геотехмин, служители на община Чавдар и граждани.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.