Енергео предлага решения и услуги за постигане целите на ESG

Енергео ЕООД, част от Група ГЕОТЕХМИН, подпомага своите клиенти с иновативни решения и услуги при постигане на техните ESG цели. Ключовата мисия дружеството е да гарантира сигурните, нискоемисионни доставки на електроенергия на конкурентни цени за всички свои клиенти, да даде възможност за повече предвидимост и управление на ценови рискове. Предлагаме и пълната палитра от услуги по управление на проекти и инвестиции в чисти технологии за производство и съхранение“, каза управителят на Енергео ЕООД Константин Делисивков на форума Green Transition Forum 4.0: Новите перспективи пред Централна и Източна Европа. Той участва в сесията „FIRESIDE CHAT – прилагане на ESG за устойчив бизнес“, на която бяха обсъдени възможностите и трудностите при постигане на устойчивост за индустрията и обществото в контекста на ESG стандартите за екологично, социално и корпоративно управление.

„Свидетели сме на безпрецедентна трансформация на енергийните системи в Европа. ESG политиките са двигател на промяната на отношението на крайните клиенти към енергията и екологичния отпечатък. Наблюдаваме значителен ръст на инвестициите в разпределените производства за собствени нужди в индустрията“, допълни Делисивков.

Той даде пример с инвестиции на дружества от Група ГЕОТЕХМИН Елаците-Мед и в Геотрейдинг, които са реализирали успешно четири проекта за производство на електроенергия от фотоволтаични централи. Освен това Енергео работи по реализирането на нови проекти от възобновяеми енергийни източници и като търговец предлага на своите клиенти доставка на 100% зелена енергия чрез прехвърляне на зелени сертификати.
„Клиентите, за да реализират своите ESG цели, им е нужен партньор, за да вземат информирани решения и от това зависи тяхната конкурентоспособност“, обобщи на финала управителят на Енергео Константин Делисивков.
Green Transition Forum 4.0: Новите перспективи пред Централна и Източна Европа e най-голямото събитие за зелената трансформация в страната и се провежда за четвърта поредна година. Конференцията събра 2500 участници, от които над 750 топ мениджъри от 18 различни държави, които водиха разговори за бъдещето на света. Участници в Green Transition Forum 4.0 в София бяха еврокомисари, представители на Европейската комисия, новоизбрани членове на ЕП, министри и кметове от страните от Централна и Източна Европа, представители на международни и български компании. Събитието беше открито от президента Румен Радев, като участваха и представители на служебния кабинет.
Организаторите на форума са Dir.bg и 3Е News, а Геотехмин ООД и Енергео ЕООД за поредна година подкрепят провеждането на най-големия форум за енергийна трансформация в България.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.