Близо 900 деца се забавляваха и твориха на Детски празник ‘2024

Близо 900 деца и техните родители или баби и дядовци се забавляваха на традиционния Детски празник за децата на служителите от Група ГЕОТЕХМИН в Спортния комплекс в Мирково (15 юни) и в ProAuto – Етрополе (16 юни)
Участниците се включиха в незабравимото приключение „Деца на Земята“, изпълнено с еко игри, творчески занимания, танци и подаръци. Тази година основен акцент в празниците бе околната среда. Децата рисуваха върху еко торбички от рециклиран плат, състезаваха се, разпределени в отбори за разделно събиране на отпадъци, пестене на вода или твориха рециклирано изкуство – къщички от кашони, които, подредени пред сцената, представиха Geotechmin World („Светът на Геотехмин“). На еко тема бяха и много от въпросите на водещата и викторината с награден фонд от двете сдружения на служители от Елаците-Мед – Клуб на миньора – Етрополе и Клуб Спорт и здраве – Етрополе: какво означава рециклиране, какво се случва с отпадъците, ако не се рециклират, как да намалим употребата на хартия, какво е компостиране и др.
Деца на служители от различни дружества споделиха, че се забавляват много, а родителите им бяха радостни, че празникът е станал традиция и наред с игрите и танците, децата им са научили нови неща, важни за устойчивото бъдеще.
Музикалната изненада тази година бе концертът на известния рап певец Венци Венц. Той изпълни песни на рап дуото Павел и Венци Венц, както и свои нови солови парчета. Звездата, която раздаде стотици автографи на участниците, сподели, че децата са любимата му публика. „Те са най-искрени, те са като чисти, бели листа, на които може да подариш енергия и които като огледала ти я връщат“ – каза той и отправи и специално послание към малките участници: „Пожелавам им да мечтаят силно, защото мечите се сбъдват и е много важно да рисуваме всичко, което искаме да ни се случи, първо в главата ни, за да може после да го имаме и в ръцете си!“.
Детският празник на Група ГЕОТЕХМИН се организира по Благотворителна програма „Българските добродетели“ със средства на дружествата Геотехмин, Елаците-Мед, Геострой и Геотрейдинг. Инициативата е част от корпоративната социална отговорност на Група ГЕОТЕХМИН, насочена към служителите и техните деца.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.