189 ученици бяха наградени в конкурса “Мечта за свобода“, организиран от Елаците-Мед и Геотехмин

През май 2016 г. приключи регионалният конкурс „Мечта за свобода“, организиран от Елаците-Мед АД и Геотехмин ООД. Ученици от I до VIII клас в седем училища от градовете Етрополе, Златица, Копривщица и селата Мирково, Челопеч и Чавдар се състезаваха в три възрастови групи в категориите рисунка, съчинение/есе и стихотворение. Общо 369 ученици от седемте училища участваха в конкурса  и дадоха воля и израз на своето разбиране за свобода. Авторитетно тричленно жури прегледа и оцени предадените работи. В навечерието на 24 май победителите получиха предметни награди и грамоти, а училищата партньори в конкурса, пособия за учебния процес.

Конкурсът за рисунка, съчинение и стихотворение се провежда за втора поредна година и е част от програмата за корпоративна социална отговорност на двете дружества в регионите, където развиват дейност. Миналогодишният конкурс на тема „Родният край в моите очи“ събуди  интереса на учениците и това мотивира компаниите да продължат с инициативи, които възпитават и развиват у подрастващите родолюбието, въображението и само изявата. В конкурса „Мечта за свобода“ спечелилите първо, второ и трето място в различните категории са  189, с  95 повече от наградените участници през 2015 г.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.