Завърши пролетното засаждане по програмата „Нашето зелено утре“

С над 1700 новозасадени дървета, храсти и цветя завърши пролетното засаждане по програмата „Нашето зелено утре“ на Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД, Геотрейдинг АД. В рамките на инициативата бяха облагородени райони в общините Антон, Етрополе, Златица, Копривщица, Мирково, Пирдоп, Чавдар.
В инициативата се включиха кметове и общински съветници, представители на ръководствата и служители от дружествата дарители, жители, сред които директори, учители и ученици от местните общности.
Кампанията стартира с облагородяване в община Златица. 49 фиданки нова растителност – кълбовидна каталпа, японска вишна и др., бяха засадени в двора на Дневен център за деца и младежи с увреждания – гр. Златица, парковото пространство пред общежитията в града, както и в централни места в селата Карлиево и Петрич.
Над 400 дървета и храсти бяха засадени в централните части на град Етрополе, в ПГ „Тодор Пеев“, СУ „Христо Ясенов“, ОУ „Христо Ботев“, в ДГ „Еделвайс“, на детски площадки, както и в селата Лопян, Брусен и Ямна.
Над 60 фиданки от видовете магнолия, чинар и пъстролистен ясенолистен клен разкрасиха централната улица на град Пирдоп, градинката пред общината и село Душанци.

Кампанията „Нашето зелено утре“ продължи в общините Копривщица и Антон. Около 800 дървета и храсти – птиче грозде, японски клен, сребрист смърч, туя, японска софора, както и над 120 рози направиха Копривщица още по-зелен и приветлив град.

Най-малките жители от с. Антон се включиха в инициативата и спомогнаха тяхното населено място да стане по-зелено и красиво. Децата от Детска градина „Българче“ посадиха цветя и обещаха, че ще се грижат за тях. Селото беше облагородено с над 50 дървета от видовете червена фотиния, японска вишна и туя, както и с повече от 160 броя мушкато и рози в парковата зона около река Дълбок, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, северния вход на селото.
Повече от 150 храстовидни растения бяха засадени по инициативата „Нашето зелено утре“ в с. Буново, община Мирково.
Ученици от 5, 6. и 7. клас засадиха 100 зеленчука в направената по специален проект с дарението оранжерия в ОУ „Св. Кирил и Методий“.
Програма „Нашето зелено утре“ е дългосрочна програма, част от корпоративната социална отговорност на ГРУПА Геотехмин. Осъществява се от 2011 г. с дарения и доброволен труд на служители от ГРУПА Геотехмин съвместно с местните общности.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.