По „Българските добродетели“ бяха реализирани нови социално значими проекти

Благотворителната програма „Българските добродетели“ продължава да променя облика на населените места от региона на дейност на компаниите Геотехмин, Елаците-Мед, Геострой и Геотрейдинг. През ноември и декември бяха завършени три социално значими проекта – в Етрополе беше направен ремонт на басейните в СУ „Христо Ясенов“, в Мирково беше монтирано ново LED осветление, а в с. Бенковски – рехабилитация на улици. Проектите са реализирани след подписани споразумения с двете общини, в които четирите дружества от Група ГЕОТЕХМИН участват с дарения.

През 2022 г. учениците от СУ „Христо Ясенов“, едно от най-големите училища в Софийска област, в които учат и възпитаници на Футболна академия „Христо Стоичков“, ще могат да спортуват в двата басейна. Там са приложени съвременни решения в интериора, направени са нови инсталации –  електрическа, вентилационна и водопроводна, както и нови съблекални, бани и е монтирано LED осветление. Проектът е част от големия ремонт в училището, извършен по „Българските добродетели“. Басейните ще бъдат въведени в експлоатация след получаване на разрешително от РЗИ.

Само за два месеца беше извършено реновиране на уличната осветителна мрежа на централния площад и на две главни улици в село Мирково. Другият реализиран значим проект е за ремонт и асфалтиране на пет улици в с. Бенковски.

С реализирането на тези проекти Геотехмин, Елаците-Мед, Геострой и Геотрейдинг следват идеята на Благотворителна програма „Българските добродетели“, създадена от проф. дтн инж. Цоло Вутов, да бъдат в полза на обществото, като доброволно подпомагат различни значими каузи, подкрепят и реализират проекти, включително в сферата на образованието, инфраструктурата и градската среда.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.