Конкурсът „140 Години Свобода“ завърши с тържествени събития

Завърши регионалният конкурс за ученически творби на тема „140 години свобода. Героите и събитията от моя роден край“, организиран от Геотехмин и Елаците-Мед в рамките на програмата за корпоративна социална отговорност „Култура и национална идентичност“.

Инициативата се провежда за четвърта поредна година, като в тазгодишното състезание участваха ученици от 12 училища от районите на дейност на двете фирми. Авторитетно и независимо жури оцени 181 работи в категориите „рисунка“ и „писмена творба“ на ученици от 5 до 12 клас. Наградените 96 творби бяха събрани и отпечатани в книжки.

Конкурсът завърши официално с тържествени събития в гр. Етрополе и с. Мирково, на които присъстваха отличилите се ученици, техните ръководители и партньори на инициативата. Победителите на 1-во, 2-ро и 3-то място имаха възможността да подредят големи пъзели по картините „Пътят към София“ и „Ботев и Левски“ на майстора на историческата живопис – художника Васил Горанов.   

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.