Елаците-Мед АД с първа награда в традиционните годишни награди на БТПП

На официална церемония по случай 29-тата класация на Българската търговско-промишлена палата „Топ 100 фирми, водещи в икономиката на страната“, която се проведе присъствено на 1 декември в „София Хотел Балкан”, министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов връчи първа награда на Елаците-Мед АД в категория „Топ 100 Фирми, класирани по комплексни показатели за рентабилност на активите за 2021 г.“
Наградата е грамота и бронзова статуетка „Хермес“ по находка на антична статуетка на бог Хермес, дело на Ставри Калинов.
„С благодарност приемам тази награда от името на екипа на Елаците-Мед, като оценка за усилията на всички работещи в дружеството за гарантиране на устойчивото развитие“, благодари за признанието инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на компанията.
„Въпреки тежката 2021 година, с много кризи и предизвикателства, вие успяхте не само да се задържите на пазара, но и да развиете бизнеса си“, се обърна към представителите на бизнеса министър Никола Стоянов. – „Аз смятам, че всички български компании заслужават награда, защото в тези много тежки времена те показаха, че не просто могат да оцеляват, не просто са гъвкави и иновативни, напротив, завладяват нови пазари“ – каза икономическият министър, като съобщи, че по текущи цени през 2021 г. БВП на България се увеличава с над 18 млрд. лв. спрямо 2020 година.
Председателят на Управителния съвет на БТПП Цветан Симеонов подчерта усилията на Палатата, въпреки кризите – пандемия, война в Украйна, ръст на енергийните цени и т.н., да не прекратява нито за час обслужването на българския бизнес. „Времето ни задължава да вдъхнем оптимизъм и днешната среща има точно такава цел. БТПП е удовлетворена, че България запази добрите си макроикономически показатели. Нека да имаме куража да се изправим пред трудностите и да вървим наред като икономика“ – допълни той, като увери, че БТПП ще продължи да работи за намирането на нови партньори и нови места за инвестиции, както и че фирмите и за в бъдеще ще могат да разчитат на нейната експертиза.
Класацията „ТОП 100 фирми, водещи в икономиката на страната“ е разпознаваема и популярна сред бизнес аудиторията. При определянето на водещите фирми БТПП е използвала комбинация от показатели.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.