Елаците-Мед АД получи наградата за дигитализация в конкурса Мистър и Мисис Икономика 2021

Елаците-Мед АД получи наградата в категория „Дигитализация“ в 31-ото издание на престижния конкурс Mистър и Мисис Икономика 2021, opгaнизиpaн oт нaй-гoлямaтa paбoтoдaтeлcĸa opгaнизaция в cтpaнaтa – Koнфeдepaциятa нa paбoтoдaтeлитe и индycтpиaлцитe в Бългapия (KPИБ) и cпиcaниe „Иĸoнoмиĸa”. Това е една от наградите, които доказват, че българската икономика работи успешно въпреки пандемията. Останалите са за: пазарна експанзия, зелени политики и иновации. По традиция бяха връчени и големите награди Мистър и Мисис Икономика за принос през 2020 г.
Официалната церемония се проведе в София Тех Парк на 25 ноември. Сред гостите на събитието бяха министърът на икономиката г-жа Даниела Везиева и министърът на финансите г-н Валери Белчев. От страна на Група ГЕОТЕХМИН присъстваха д-р инж. Иван Вутов, зам.-управител на Геотехмин ООД и зам.-председател на УС на КРИБ, г-н Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин ООД и член на УС на работодателската организация и инж. Кирил Илиев, изпълнителен директор на Геотрейдинг АД.

Наградата за дигитализация бе връчена на инж. Драгомир Драганов от г-жа Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens за България. „За мен, като представител на технологичната компания Siemens, която е лидер в цифровите технологии и в България, и по света, е изключително удоволствие да връча точно тази награда за дигитализация. И тя отива при една фирма, която дългосрочно, целенасочено инвестира в цифрови технологии, за да може да дигитализира процесите в минното дело – Елаците-Мед с изпълнителен директор инж. Драгомир Драганов“ – каза г-жа Манолова.

„Приемам тази награда като признание за целия екип на Елаците-Мед, който през изминалата година успя да запази и развие устойчиво, социално отговорно и икономически ефективно дейността на компанията. И това не би било възможно без прилагане на най-съвременните цифрови технологии в минната индустрия. Тази награда е мотивация за всички нас да продължаваме да се усъвършенстваме и да вървим по пътя на дигиталната трансформация“ – заяви инж. Драганов.

По традиция символ на конкурса е статуетката „Рибарят и златната рибка“ – скулптура от Ставри Калинов. Тя се връчва вече 31 години на предприемачи, мениджъри, икономисти и финансисти, допринесли за успешното развитие на бизнеса в страната.

Припомняме, че през 2020 г. с най-високото отличие Мистър Икономика за цялостен принос в българската икономика през последните три десетилетия бе удостоен проф. дтн инж. Цоло Вутов.

Както всяка година на церемонията бяха връчени и специални призове. Изпълнитeлният диpeĸтop нa Shell Бългapия г-жа Kaмeлия Cлaвeйĸoвa бe oтличeнa зa 30 гoдини лидepcĸo пpиcъcтвиe нa бългapcĸия пaзap. Tя пoлyчи нaгpaдaтa cи oт инж. Kиpил Илиeв, изпълнитeлeн диpeĸтop нa Гeoтpeйдинг АД.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.