БЧК удостои със златен медал един от най-големите си дарители – проф. дтн. инж. Цоло Вутов

Българският Червен кръст удостои с най-високото отличие на организацията – златен медал проф. дтн. инж. Цоло Вутов, управител на „Геотехмин“ ООД. Г-н Вутов получи наградата в знак на признателност за личния му принос към хуманитарните каузи на организацията. Медалът и грамотата бяха връчени в присъствието на Националния съвет на организацията.
„Проф. Цоло Вутов е един от най-големите индивидуални дарители на БЧК, човек, който има много голямо сърце. Неговата подкрепа многократно е помагала на организацията за нуждаещи се граждани в страната, на пострадали при бедствия и кризи, включително и на пострадалите от конфликта в Украйна.“ Това заяви председателят на БЧК акад. Христо Григоров по време на церемонията по награждаването.
Проф. Вутов благодари за високото отличие на акад. Григоров, на Националния съвет и всички сътрудници и доброволци на организацията, които подават ръка на хора в нужда. „Ще продължа да помагам във всеки един случай, когато е необходима подкрепа и солидарност“, посочи от своя страна проф. Вутов. И допълни: „Благодаря много и на всички служители, защото без техния труд няма да имам възможност да подкрепям толкова благотворителни каузи“.

Геотехмин

Частна компания с над 30-годишна история, реализирала някои от най-успешните и знакови проекти в миннодобивната индустрия, строителството, пътната инфраструктура и околната среда в България.