Новини

октомври 2019 г.

„На основание чл. 4, ал. 2 от Наредба за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда (обн., ДВ, бр. 25 от 2003 г.), Елаците-Мед АД съобщава на заинтересованите лица и общественост за инвестиционно предложение „Монтиране на мобилна колесна инсталация за производство на фракциониран инертен материал в района на Рудник „Елаците“, гр. Етрополе“.

октомври 2019 г.

На 17 октомври на тържественото честване на Патронния празник на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ проф. дтн инж. Цоло Вутов връчи на проф. д-р инж. Любен Тотев, ректор, сертификат за дарение от Група ГЕОТЕХМИН на 17 едногодишни стипендии за студенти от университета. Стипендиите се даряват от дружествата Елаците-Мед АД, Геотехмин ООД, Геострой АД и Геотрейдинг АД. В изказването си пред академичната общност, Съвета на ректорите, представители на институции, на бизнеса и студенти проф. Вутов подчерта, че висококачественото образование и обучение в университета е в основата на устойчивото развитие на минерално-суровинната индустрия, на минната наука и практика.

Октомври 2019

На научно-техническата конференция с междунарородно участие „Геотехнологични методи за извличане на уран“, организирана от НТС по минно дело, геология и металургия, инж. Петър Йорданов, директор „Екология и ЗБУТ“, Геострой АД, изнесе презентация на тема:“ „Зелена ръжда“ е един успешен проект“. Докладът е посветен на прилагането от Геотехмин ООД и Геострой АД на иновативна технология на японската компания Мицубиши матириалс техно корпорейшън (ММТЕС) за пречистване на замърсени с тежки метали, металоиди и уран води.

октомври 2019 г.

Геотрейдинг АД стана единствен партньор на Rolls-Royce Power Systems за продуктите и решенията с марка MTU за минната индустрия в България. Двете компании подписаха договор, съгласно който българското дружество е директен сервизен партньор. Геотрейдинг АД ще осигурява гаранционно и извънгаранционно обслужване и поддръжка на двигателите MTU, произведени от направлението Power Systems на британската технологична група Rolls-Royce.

септември 2019 г.

На 6 септември 2019 г. проф. дтн инж. Цоло Вутов бе избран за действителен член (академик) и член на Президиума на Евразийска академия за минни науки (ЕАГН), Казахстан. Решението бе взето на съвместно заседание на ВАС и Президиума на академията.

Новини

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.