Новини

август 2017

По традиция на Деня на миньора бяха връчени награди на БМГК за постигнати най-високи резултати през изминалата година. Сред отличените компании бе и Елаците-Мед АД, която получи престижната награда за иновации в раздел “Големи предприятия“.

октомври 2017

Проф. д-р Цоло Вутов, управител на Геотехмин ООД, и г-н Хироаки Анзай, президент на японската компания Мицубиши Матириълс Текно Корпорейшън (ММТEC) подписаха Меморандум за разбирателство, който предвижда предаване на технически умения от Геотехмин ООД на млади геолози и минни инженери от японската компания.

октомври 2017

На основание чл. 9, т. 1 от Наредба за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) (обн., ДВ, бр. 25 от 2003 г., изм. и доп., бр. 12 от 2016 г.), Елаците-Мед АД съобщава на заинтересованите лица и общественост за осигурен обществен достъп до разработена информация за преценяване на необходимостта от ОВОС за инвестиционно предложение „Площадка за декомпресиране на природен газ и промишлена газова инсталация в топлосилов цех“ на Обогатителен комплекс „Елаците“, с. Мирково, общ. Мирково, област Софийска.

октомври 2017

Учени и практици от минния бранш в България бяха удостоени с членство в Балканската минна академия. Това стана по време на Седмия минен конгрес, който се проведе в Прийедор, Босна и Херцеговина. Той се организира от Балканската минна академия – престижна организация, която обединява университети и научно-приложни организации по минно дело от десет страни. Зам.-председател на Балканската академия на минните науки е проф. д-р инж. Цоло Вутов, управител на Геотехмин ООД и председател на НТС по МДГМ.

август 2017

“България е една от водещите страни в европейската минерално-суровинна индустрия.Членуваме в редица авторитетни организации - в Световния минен конгрес от 1965 г., в ЕВРОМИН от 1991 г., в ЕВРОКОЛ oт 2003 г. и др. Инициатор сме за създаване на Асоциацията "Балканмин" през 2004 г. и на Балканската академия на минните науки (2013 г.)” – заяви проф.д-р Цоло Вутов, председател на НТС по минно дело, геология и металургия на Националното честване на Деня на миньора – 18 август.

Новини

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.