ноември 2022 г.

Две от дружества на Група ГЕОТЕХМИН - Геострой АД и Енергео ЕООД, отвориха врати за децата на своите служители. Двайсет и едно деца като се включиха в десетата инициатива „Гордея се с труда на моите родители“. В Деня на народните будители – 1 ноември, децата посетиха офисите на компаниите, където се запознаха с професиите на техните родители и участваха във вълнуващи за тях инициативи.

Единайсет деца на възраст от 6 до 12 години гостуваха в офиса на Геострой, където разбраха от разкази на доказали се специалисти, презентации и видеа какво е да бъдеш строителен инженер, геодезист или да работиш в дирекция „Управление на човешките ресурси“. Малките „служители“ посетиха и един от обектите на дружеството в столицата, където научиха за различните етапи, през които преминава изграждането на една сграда. Децата проявиха голям интерес и към заснемането с дрон, което се прави от специалистите в дирекция „Геодезия и маркшайдерство“.

В края на деня специалните гости на Геострой споделиха, че са изключително развълнувани и впечатлени от всичко, което са видели, и с радост биха посетили компанията отново. За екипа на дружеството участието в подобни инициативи е изключително важно, защото дава реална възможност на децата да се докоснат до професиите на своите родители и да разберат какво правят различните специалисти.

Десет деца на възраст от 6 до 12 години се запознаха с професиите на родителите си в Ден на отворените врати в Енергео. Управителят на фирмата Константин Делисивков приветства гостите и им разказа за дейността на компанията. Гостите посетиха работните места на родителите си и видяха спортните съоръжения, на които те спортуват след работно време. Децата решаваха практически задачи и се забавляваха с игри по специално подготвена програма. В края на деня малките „служители“ можеха да се похвалят със знания за това как се балансира и прогнозира ел. енергия (прави баланс между консумираната и произведената ел. енергия), как се търгува ел. енергия (купува и продава), как се произвежда ел. енергия от възобновяеми енергийни източници.

Децата попълниха анкети, които показват постигането на две основни цели на дружеството: създаване на устойчив интерес към знания и трудолюбие от децата и повишаване на сплотеността на екипа и ангажираността на служителите с фирмените ценности.

Всички деца от Група ГЕОТЕХМИН, участвали в инициативата, получиха подаръци.

Инициативата „Гордея се с труда на моите родители” е част от програмата на Българската мрежа на Глобалния Договор на ООН.

 

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.