октомври 2022 г.

С дарения по Благотворителна програма „Българските добродетели“, основана по инициатива на професор дтн инж. Цоло Вутов, бе направена цялостна хидро- и топлоизолация на покрива и на основната сграда на еднo от най-старите училища в България - ПГ „Тодор Пеев“ – гр. Етрополе. Гимназията със 118-годишна история отбеляза новата придобивка, която подобрява енергийната ефективност, на патронния си празник на 26 октомври. Това е първият цялостен ремонт на основната ѝ сграда. Благородната кауза е реализирана с дарения на дружествата „Геотехмин“ ООД, „Елаците-Мед“ АД, „Геотрейдинг“ АД и „Геострой“ АД.

Празникът бе почетен от г-н Димитър Димитров, кмет на Етрополе, г-н Христо Андреев, председател на ОбС – Етрополе, г-жа Станка Димитрова зам.- кмет, г-жа Росица Иванова, директор на РУО – София област, както и представители на културни, образователни институции и изпълнители на проекта от фирма „Александър Груп“. От страна на дарителите от Група ГЕОТЕХМИН сред присъстващите бяха представители на ръководството на „Елаците-Мед“ АД - инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор, инж. Стоил Димитров, инж. Георги Петров, инж. Ивайло Николов, инж. Владимир Александров, инж. Васил Шишков, както и директори и служители на „Геотехмин“ ООД и „Елаците-Мед“ АД.

„В летописите на училището със 118-годишна история ще има една много важна година – настоящата 2022 г. В период на световна криза, война, икономическа, здравна и енергийна несигурност, за училището се направи нещо голямо, значимо, жадувано и крайно необходимо – извършен бе цялостен ремонт на основната сграда на училището, като беше подменен покрива, направена бе и външната фасада със саниране по мерки за енергийна ефективност… Искрено благодаря от мое име и от името на целия колектив на училището, от учениците и техните родители, на всички, които направиха възможно реализирането на този голям ремонт и да изразя най-вече благодарност към дарителите в лицето на проф. дтн инж. Цоло Вутов – управител на Геотехмин ООД“ – каза Десислава Найденова, директор на училището.

Г-жа Найденова връчи почетни грамоти за дарителство за проявени в трудни времена инициативност, добросърдечност, благородство и спомоществователство за проф. дтн инж. Цоло Вутов, инж. Драгомир Драганов, д-р инж. Иван Вутов и д-р инж. Владимир Вутов. Грамота получи и фирмата – изпълнител на проекта.

От името на проф. Вутов и всички ръководители на фирмите „Геотехмин“, „Елаците-Мед“, „Геострой“ и „Геотрейдинг“, инж. Драганов прие отличията и благодари за удостояването им с почетните грамоти за дарителство. Той прие и специалния подарък за проф. Вутов – дървена маса, направена от ученици от гимназията.

Освен партньорство по програма „Подкрепа на дуалната система на обучение“, повишаване качеството на професионалното образование и засилване на връзката между образование и бизнес, в своето слово инж. Драганов подчерта желанието на дарителите да допринесат за комфорта в училището: „Искам да уверя всички, че ние винаги ще оказваме подкрепа там, където е най-необходимо, и ще продължим да помагаме за благородни каузи в Община Етрополе, независимо от сложната социално-икономическа обстановка“ – каза той. Г-н Драганов благодари и на кмета Димитър Димитров за ползотворното сътрудничество и поредния завършен обект и пожела на всички учители и ученици здраве, упоритост, постоянство и успехи.

Поздравления бяха поднесени и от г-жа Росица Иванова, директор на РУО – София област. „Поднасям своята признателност и едно огромно благодаря на всички фирми от Група ГЕОТЕХМИН и лично на проф. дтн инж. Цоло Вутов за прекрасната, благородна кауза „Българските добродетели“. За мен е чест да ви поздравя за ремонта и голямата придобивка на училището в Етрополе. Това е сбъдната мечта за г-жа Найденова, за колектива и учениците за прекрасните възможности, които ще имате, да се обучавате в една съвременна, комфортна материална база на вашата гимназия“, каза г-жа Иванова.

По повод патронния празник на училището и откриването на обновената сграда, учители, ученици и гости бяха поздравени с празнична програма, подготвена от децата от ДГ „Еделвайс“, танц на Фолклорен ансамбъл "Балканска младост" и рецитал на учениците от гимназията.

Тържествен водосвет за здраве и благоденствие отслужи отец Емил Якимов от Етрополския манастир.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.