октомври 2022 г.

Геотехмин ООД получи награда за партньор на общините по време на Годишната среща на местните власти. Тя бе организирана от Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ) по повод 140 години от приемането на първия Закон за общините и градското управление и 15 години членство на България в ЕС.

Наградата бе връчена на изпълнителния директор на Геотехмин ООД от Калин Каменов, член на УС на сдружението и кмет на община Враца. Тя е за подкрепа на значими социално отговорни инициативи в категория „Малка община“. Дружеството е номинирано за приза от две общини – Чавдар и Златица, в които са реализирани редица проекти от полза за местното население – направен е здравен кабинет, зала за приобщаващо образование, ремонтирани са улици, църкви и др. Проектите са осъществени по Благотворителната програма „Българските добродетели“, която е създадена по инициатива на проф. дтн инж. Цоло Вутов – управител на Геотехмин ООД, като в нея участват и дружествата Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД.

За 4 години по програмата са изпълнени над 80 проекта в областите околна и градска среда, подобряване качеството на живот, здравеопазване, образование и др.

„Повече от 30 години дружествата от Група ГЕОТЕХМИН са партньор на общините, в които развиват своята дейност и подкрепят техни важни каузи. Основната ни цел е да се подобрява качеството на живот на хората в тези населени места, защото там живеят наши работници и служители. Оказваме подкрепа когато и където има най-голяма нужда“ – каза г-н Хамерс. Той допълни, че през 2022 г. с финансовата подкрепа и ангажименти на екипи от четирите компании са реализирани значими проекти, свързани с устойчивостта на социалната и околната среда в общините Етрополе, Мирково, Чавдар, Златица, Пирдоп, Челопеч, Копривщица и Антон. „С тези проекти се намира решение на важни проблеми – ремонтираме улици, училища, болници и църкви, правим нови музей и детски площадки, монтираме енергийно ефективно осветление, засаждаме дървета. Резултатите са трайни и устойчиви. Пожелавам на всички кметове да превръщат своите общини в места, където хората мечтаят да живеят – да създадат дом и семейство, да намерят професионална реализация и най-важното – да бъдат щастливи и да останат в България!“

 

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.