септември 2022 г.

С тържествен водосвет и символична първа копка Група ГЕОТЕХМИН започна изграждане на лятно кино в гр. Етрополе. Инвеститор в проекта е Елаците-Мед АД, проектант е Геопроект ЕООД, а строител – Геострой АД. Строителният надзор се осъществява от Стройнадзор НСН ООД.

Проектът бе представен от инж. Владимир Александров, зам.-директор на Рудодобивния комплекс на Елаците-Мед АД. Обектът ще се състои от нова сграда с открита зала за прожекции, кафе-сладкарница с външна част и маси на открито, санитарни помещения. Лятното кино ще разполага с екран за прожекции с размери 12 х 5 м, а местата за зрителите са разположени в амфитеатрална част, състояща се от 8 реда със 160 места за сядане. Към сградата ще бъде изградена и детска площадка. Ще има 17 паркоместа, както и 16 места за паркиране на велосипеди. „Комплексът ще допринесе за още по-красивия градски облик на Етрополе. Територията на лятното кино ще бъде озеленена с подходящи дървесни видове, декоративни храсти и цветя“ – допълни още Владимир Александров и пожела успех на строителите.

„Това събитие е историческо, защото поколения етрополци чакат реализацията му. Не съм бил роден, когато е изгоряло старото кино. Благодаря на инвеститорите и най-вече на проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на Геотехмин ООД, за решението да стартира проекта. Благодаря от свое име и от името на гражданите на Етрополе – каза председателят на Общинския съвет г-н Марин Маринов и допълни: По-възрастните сигурно си спомнят, че на това място е било старото читалище в града ни. То е било изградено с дарения и се радвам, че отново дарители – хора, които инвестират не публични, а частни средства, ще направят нещо хубаво за нашия град. Винаги сме били възрожденци, винаги сме разчитали на една богата духовност. Щастлив съм, че възрожденският дух е жив у личности като проф. Вутов, които инвестират своите средства в духовното развитие на хората.“

Инж. Цветослав Петков, главен инженер на Геострой АД – изпълнител на изграждането на лятното кино, каза: „За нас, като строители, трябва да говорят повече делата, а не думите. Ангажирали сме се специално с този обект. Ще го доведем до успешен край и ще го изпълним в срок.“

На събитието присъстваха кметът на Етрополе Димитър Димитров, зам.-кметовете Станка Димитрова и Росица Христова, представители на културни и образователни институции и много други видни граждани. От страна на Група ГЕОТЕХМИН сред присъстващите бяха инж. Стоил Димитров, генерален директор „Производство“, инж. Ивайло Николов, директор Рудодобивен комплекс, Владислав Трашлиев, управител на Геопроект, директори и служители от компаниите Геотехмин, Елаците-Мед и Геострой.

На събитието специален гост бе и голямата общественичка и голям радетел за изграждането на лятното кино г-жа Иванка Гръбчева. „След запалването на читалището, за което са събирали пари стотинка по стотинка, и то беше много оригинално и красиво, сега се поставя началото на една много важна просветна точка. Сега съм на 93 г. и ще се радвам да се видим отново всички заедно тук и при откриването на лятното кино. Всичко това го дължим на проф. Цоло Вутов и искрено му благодаря, че с благородните си действия все така се грижи за гражданите на Етрополе.“

С тържествен водосвет отец Емил Якимов от Етрополския манастир даде благословия за изграждането на лятното кино.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.