юли 2022 г.

Младен Недков - заместник-директор „Информационни и комуникационни технологии“ в Елаците-Мед АД, бе избран за „Инженер на годината 2021“ в конкурс, организиран от Федерацията на научно-техническите съюзи (ФНТС). Удостоверението за званието му бе връчено от председателя на ФНТС проф. дтн инж. Иван Ячев по време на Отчетно-изборното събрание на организацията на 30 юни. Почетният плакет за високото отличие ще бъде връчен на официална церемония в края на годината, когато по традиция е и последното събрание на федерацията.

Инж. Недков получава покана за участие в конкурса в началото на месец май от д-р инж. Кремена Деделянова, председател на НТС по минно дело, геология и металургия и зам.-председател на ФНТС. Спечелва отличието в състезание с шестима инженери от всички научно-технически съюзи. Авторитетно жури оценява постиженията на Младен и отличните му представяния на форуми на минния бранш. Но това е и оценка за компанията, част от Група ГЕОТЕХМИН, за която е дигитализацията на всички процеси е цел от основаването й.

„Имах щастието да започна работа в „Елаците-Мед“, част от Група ГЕОТЕХМИН, за която новите технологии и иновациите са стратегическа цел от около 30 години“ – казва Младен Недков, който е част от екипа на „Елаците-Мед“ от 2005 г. Първоначално той заема длъжността системен администратор, а от 2013 г. е ръководител на отдел „Информационни системи в минната промишленост“, след което е повишен на сегашната си позиция. Той непрекъснато се стреми да се самоусъвършенства и да внедрява новаторски решения в компанията. „В „Елаците-Мед“ това е възможно благодарение на подкрепата от ръководството и приемствеността“ – казва той. И допълва: - „Стъпих на добра основа“. Геотехмин е първата минна компания в България, която още през 1993 г. закупува и внедрява високоспециализиран софтуер за моделиране, многовариантно проектиране, икономически оценки и оптимизация на обхвата и развитието на миннодобивния процес в открити рудници – DATAMINE и Whittle 4D. След приватизацията започва модернизация и дигитализация на Елаците-Мед - първоначално на основни процеси, а след това на цялостната дейност на дружеството.

Три са проектите, благодарение на които Младен Недков става „Инженер на годината 2021“. Първият е мобилното приложение АСМО Мобайл. С него се наблюдават почти всички процеси на Рудодобивен комплекс „Елаците“ – от добива на минна маса до трафика на автомобилите, които я превозват. Вторият софтуерен продукт, оценен от авторитетното жури, е приложението ПИКС – информационна система за състоянието на въздуха в работните зони на Рудодобивен комплекс „Елаците“. Двете приложения – АСМО Мобайл и ПИКС, позволяват да се поддържа двустранна директна комуникация с всеки специалист или работник, на чийто мобилен телефон са инсталирани. Третият продукт, с който инж. Недков печели приза „Инженер на годината 2021“, е системата за набиране на данни от уреди за автоматично измерване на качеството на въздуха в работните зони на Рудодобивен комплекс „Елаците“, което се помества в база данни MySQL.

Отличаването на инж. Недков е високо признание както за него, така и за компанията, която има редица доказани постижения в минния бранш.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.