юни 2022 г.

Учениците от едно от най-големите училища в Софийска област – СУ „Христо Ясенов“ в община Етрополе, имат възможност да спортуват в два обновени и модерни закрити плувни басейни, благодарение на основен ремонт, извършен по Благотворителна програма „Българските добродетели“.

Трикольорната лента за откриване на басейните бе прерязана от зам.- кмета на община Етрополе г-жа Станка Димитрова, изпълнителния директор на Геотехмин г-н Доминик Хамерс и изпълнителния директор на Елаците-Мед инж. Драгомир Драганов.

„Това е проект от изключителна важност за нашия малък град, но младите хора в него имат същите мечти, същите желания и стремежи да имат подходящи условия да се развиват и ние трябва да ги подкрепяме“ – с тези думи директорът на училището г-жа Мила Манчева откри събитието. Тя допълни: „Програма „Българските добродетели“ на Група ГЕОТЕХМИН осигурява тази възможност на нашите деца да спортуват, спортът е едно от предпочитаните занимания за децата ни, а плуването е тяхна мечта“. Г-жа Манчева изказа благодарност към спомоществователите за доброто дело и лично към проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на Геотехмин ООД, който по думите ѝ е съпричастен с мечтите на младите, към дружествата-дарители - Геотехмин, Елаците-Мед, Геострой, Геотрейдинг и техните ръководства. Тя благодари и на ръководството на общината в лицето на кмета г-н Димитър Димитров, осигурил необходимите средства за ремонта на пространството около залите на басейните, както и на фирмите-изпълнители.

Зам. - кметът на Етрополе г-жа Станка Димитрова приветства гостите и учениците. „Откриваме плувните басейни, в които нашите деца ще упражняват един от най-важните за здравето и физическата им активност спорт. През годините функционирането на басейните беше замразено, но благодарение на споразумението между община Етрополе и дружествата от Група ГЕОТЕХМИН, в което образованието и здравето на децата са изведени като приоритет, се радваме на прекрасна придобивка“. Г-жа Димитрова изрази надеждата си, че оттук ще започнат кариерата си бъдещи спортисти с национални и олимпийски медали. И допълни: „Изказвам благодарност от името на кмета на Етрополе г-н Димитър Димитров за реализирането на мащабния ремонт на училището със средства от фирмите  Геотехмин, Елаците-Мед, Геострой и Геотрейдинг. Осигурявайки тези условия за децата, те доказаха, че нашите приоритети са и техни“.

„За нас това е един от най-важните проекти в социалната и образователната сфера, осъществен с подкрепа на Благотворителна програма „Българските добродетели“ – каза г-н Доминик Хамерс. Подкрепихме инициативата, предложена от община Етрополе и г-жа Манчева, в допълнение на друг проект - ремонта на парната инсталация и физкултурния салон, с идеята да се обнови училището и да се подобри средата за спорт и отдих. Децата са бъдещето на България, бъдещето на община Етрополе и ние като компании и работодател в тази община ще продължаваме с енергия, вяра и готовност да работим за благоденствието на децата“ – каза г-н Доминик Хамерс.

След официалното събитие, домакини и гости имаха възможност да видят освен залата с басейните, обновените съблекални и други помещения, както и първия урок по плуване на ученици от горните класове. Придобивката е много важна и за най-малките жители на Етрополе, за които няма да е необходимо да пътуват до съседните общини, а ще плуват в родния си град.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.