април 2022 г.

Група ГЕОТЕХМИН представи възможностите за стаж и отпускане на стипендии за студенти от Минно-геоложкия университет „Свети Иван Рилски“ по време на Деня на кариерните възможности. Събитието се проведе в Многофункционалния комплекс ProAuto. Група ГЕОТЕХМИН беше представена от д-р инж. Иван Вутов – председател на Съвета на директорите на Геотрейдинг АД и заместник-управител на Геотехмин ООД, г-н Доминик Хамерс – изпълнителен директор на Геотехмин ООД, инж. Ивайло Николов – директор Рудодобивен комплекс на Елаците-Мед АД, инж. Владимир Александров – заместник-директор на Рудодобивния комплекс и др. Гости от МГУ бяха ректорът на университета проф. д-р инж. Ивайло Копрев, заместник-ректорите и деканите на трите факултета.

Изпълнителният директор на Геотехмин ООД г-н Доминик Хамерс приветства гостите от МГУ, студентите и мениджмънта на компаниите от Групата и каза, че се надява сред младежите да са бъдещите стажанти, стипендианти и служители. Ректорът на МГУ проф. д-р инж. Ивайло Копрев отбеляза, че партньорството между университета и Група ГЕОТЕХМИН е успешно и полезно и за двете страни. „Работейки с вас се докосваме до най-добрите технологии, защото истината е, че компаниите от минерално-суровинната индустрия вървят много по-бързо напред, а това дава преимущество на нашия университет и помага за ранното кариерно ориентиране в училищата“, каза проф. Ивайло Копрев. Той пожела на студентите да станат част от голямото семейство на Група ГЕОТЕХМИН.

Конкретните възможности и изискванията за кандидатстване за стаж бяха представени от г-жа Антоанета Георгиева – директор „Човешки ресурси“ в Геотехмин ООД. За лятото на тази година шест дружества от Групата са обявили над 50 места за студенти от МГУ за провеждане на платен стаж с възможност след това най-мотивираните и отлично представилите се да получат и едногодишна стипендия.

„В дружествата от Групата има над 300 разнообразни длъжности, така че това е една чудесна възможност за всички, които започват да работят при нас, да се развиват, да надграждат своя опит, да поемат допълнително отговорности и да разширяват професионалните си хоризонти“, обясни г-жа Георгиева.

Бяха организирани дискусии с възпитаници на МГУ, които са настоящи служители в дружества от Група ГЕОТЕХМИН, които разказаха за своето професионално развитие и отговориха на въпроси на младежите. От страна на Елаците-Мед АД се включиха инж. Ивайло Николов - директор Рудодобивен комплекс, инж. Владимир Александров - заместник-директор Рудодобивен комплекс „Минно планиране, проектиране“, инж. Цветан Дилов - главен експерт „Геотехнически проблеми‟ в Обогатителен комплекс. В дискусията участваха и младите специалисти инж. Иван Стойнов, зам.- ръководител „Обособено производство, ремонт и поддръжка“ в цех ВХС, който е бил стажант, и Симеон Костадинов, стипендиант на дружеството. От Геострой АД се включиха главният инженер на компанията инж. Йордан Йонов и Ширин Чукур, която е назначена след провеждане на летен стаж през 2021 г. От Геотрейдинг АД за своето кариерно развитие и ползата от образованието в МГУ разказа г-н Красимир Деков – заместник-търговски директор.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.