март 2022 г.

Група ГЕОТЕХМИН настани безплатно в свои обекти над 100 украинци, напуснали Украйна заради войната. Седемдесет и пет от тях са приети в хотел и хостел в община Етрополе. Сред тях са 25 деца, най-малкото от които е на три месеца. Разходите за престоя, в това число храната, бебешки санитарни продукти и мляко за кърмачета, се поемат по Благотворителна програма „Българските добродетели“, основана от проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на Геотехмин ООД. Подкрепата, която се оказва на най-засегнатите от кризата в Украйна - основно жени, деца и възрастни хора, дошли в България, е в допълнение на помощта за Българския червен кръст за бедстващите в Украйна от дружествата – дарители от Група ГЕОТЕХМИН - Геотехмин, Елаците-Мед, Геострой и Геотрейдинг

В този безпрецедентен момент много хора се свързаха с нас чрез националния портал за пострадалите от войната в Украйна https://ukraine.gov.bg/ua/ и избраха варианта за безплатно настаняване за 90 дни в наши обекти. Сред тях са граждани, принудени да напуснат домовете си заради бомбардировки или хуманитарната криза в техните райони. Това са служители от дружества в разрушени градове, които днес продължат работата си от България. Членове на разделени семейства, деца, дошли със свои близки, чиито родители не могат да напуснат страната. Хора, които бяха готови да останат в кошмара на войната, ако не приютим и домашните им любимци...

Нашата основна грижа в този момент е да гарантираме спокойствието на тези хора и да им съдействаме за издаването на карти за временна закрила, за което специално благодарим на РУ на МВР – Етрополе.

Ние ще продължим да помагаме на нашите украински партньори и на всички украинци, настанени в обекти на Група ГЕОТЕХМИН и ще им разясняваме правата по Директива 2001/55/ЕО на ЕС от 20 юли 2001 г. и приетите в съответствие с това нормативни документи в България.

Това е ситуация на страдание. Ние имаме моралното задължение да помогнем. Подпомагането на обществено значими и социални каузи и споделянето на българските и общочовешки добродетели са в основата на нашата благотворителна програма. Имаме екип от хора, които работят постоянно, за да помогнат за настаняването на хората от Украйна в наши обекти, да им съдействат за издаване на карти за временна закрила, с транспорт, да заведат майките на лекар, за да ваксинират децата си, да им обяснят как да ги запишат на детска градина… Оценяваме подкрепата и благодарим на всички български институции и хора, които са загрижени и ни оказват съдействие.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.