март 2022 г.

Група ГЕОТЕХМИН получи голямата награда Business Honoris Causa за Благотворителната програма „Българските добродетели“, основана от проф. дтн инж. Цоло Вутов. Призът е в категория „Инвестиции в качеството на живот“ и бе връчен вчера вечерта на специална церемония, организирана от в. „24 часа“. Елаците-Мед АД получи награда в категория „Подкрепа за местните общности“. Инициативата има за цел да отличи добрите практики в сферата на корпоративната социална отговорност. Наградените получиха статуетка (кадуцей - символът на съзидателната сила) и грамота.

„Благотворителна програма „Българските добродетели“ беше създадена през 2018 г. по инициатива на проф. дтн инж. Цоло Вутов и дружествата Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД. Две години по-късно в условия на пандемията от Ковид – 19, Група ГЕОТЕХМИН реши да увеличи нейния мащаб и предложи подкрепа на пет общини - Етрополе, Мирково, Чавдар, Челопеч и Златица, за да реализираме заедно социално значими за местното население проекти. Ремонтираме училища, болници, правим здравни кабинети, изграждаме ново енергийно ефективно осветление. Помагаме там, където има нужда. За нас е важно не само да развиваме своя бизнес, а регионите, където сме, да са благоустроени, да повишаваме качеството на живот и те да се развиват заедно с нас“, каза г-н Доминик Хамерс – изпълнителен директор на Геотехмин ООД след като получи наградата от г-жа Венелина Гочева – издател на в. „24 часа“. В момента по програма „Българските добродетели“ Група ГЕОТЕХМИН настанява в свои бази украински семейства, избягали от родината си, заради войната.

Елаците-Мед АД взе награда в категория „Подкрепа за местните общности“ за всички социални инициативи, насочени към местното население в общините, в които развива дейност. Отличието бе връчено от г-н Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции и получено от инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на Елаците-Мед, който изказа благодарност за високото признание: „Това е доказателство, че усилията ни в социалната сфера в региона, в който работим, са забелязани и оценени. Ще продължим да инвестираме в социални проекти и в околна среда. Искам да Ви уверя, че това е сред нашите приоритети.‟

„Кампанията Business Honoris Causa стартира през март 2021 г. във вестник „24 часа“, като право на участие имаше всяка българска фирма без значение от мащаба - малка, средна или голяма. Днес е моментът, в който екипът на вестника отличи най-достойните работодатели с титлата Business Honoris Causa“, каза Венелина Гочева, издател на в. „24 часа“.

Гости на събитието бяха вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов, вицепремиерът Корнелия Нинова, министрите Даниел Лорер – на иновациите и растежа, Иван Иванов – на земеделието, Александър Николов – на енергетиката и Николай Денков – на образованието и науката. На събитието Елаците-Мед АД беше представено и от инж. Стоил Димитров – генерален директор „Производство“.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.