януари 2022 г.

За 19-ти път на специална церемония в. „24 часа“ обяви кои са „Достойните българи“ – наши сънародници с големи сърца, които са помагали на бедстващи и страдащи, борили да се за добри каузи и са спасявали са човешки живот. За поредна година Геотехмин ООД подкрепи инициативата, която показва истории на хора, с които всеки българин може да се гордее. Изпълнителният директор на компанията г-н Доминик Хамерс връчи наградата на организацията „Ангели за България“. Мисията й е българи, живеещи в чужбина да помагат на сънародници в нужда тук в родината.

„За мен е чест да връча наградата на „Ангели за България“. Дейността на тази организация показва, че за доброто няма държавни граници. Българи, живеещи в чужбина, помагат на сънародници в родината и показват, че я носят сърцата си. Продължавайте да подкрепяте различни каузи за България“, каза г-н Хамерс по време на връчването на наградата на Милена Тончева – финансов директор на неправителствената организация.

„Ангели за България“ са помогнали на над 4000 души, събрали са дарения в размер на над 200 000 лв. от сънародници, живеещи в чужбина, изградили са 28 детски къта в болници в страната. „Над 2 млн. са българите в чужбина и всички те милеят за България и  искат да видят нашите баби и дядовци с по-добри старини, а всички деца да имат по-добро бъдеще. Благодаря от името на българите в чужбина“, каза г-жа Тончева.

На събитието присъстваха премиерите на Република България и на Република Северна Македония г-н Кирил Петков и г-н Димитър Ковачевски. Те наградиха пожарникаря Давид Гълъбов, който за втори път печели наградата от инициативата „Достойните българи“. Първия път за участието си в гасенето на пожарите в Северна Македония преди 4 г., а сега, защото през декември м.г. мина през огъня и спаси новородени бебета от апартамент в Благоевград.

Премиерът на България връчи наградите на златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика, които станаха олимпийски шампионки, на техни треньори и на президента на федерацията по художествена гимнастика. Г-н Кирил Петков даде призовете и на двама четвъртокласници, спечелили и дарили финансови средства на майка, чийто син има двигателни проблеми.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.