ноември 2021 г.

Елаците-Мед АД получи наградата в категория „Дигитализация“ в 31-ото издание на престижния конкурс Mистър и Мисис Икономика 2021, opгaнизиpaн oт нaй-гoлямaтa paбoтoдaтeлcĸa opгaнизaция в cтpaнaтa – Koнфeдepaциятa нa paбoтoдaтeлитe и индycтpиaлцитe в Бългapия (KPИБ) и cпиcaниe „Иĸoнoмиĸa”. Това е една от наградите, които доказват, че българската икономика работи успешно въпреки пандемията. Останалите са за: пазарна експанзия, зелени политики и иновации. По традиция бяха връчени и големите награди Мистър и Мисис Икономика за принос през 2020 г.

Официалната церемония се проведе в София Тех Парк на 25 ноември. Сред гостите на събитието бяха министърът на икономиката г-жа Даниела Везиева и министърът на финансите г-н Валери Белчев. От страна на Група ГЕОТЕХМИН присъстваха д-р инж. Иван Вутов, зам.-управител на Геотехмин ООД и зам.-председател на УС на КРИБ, г-н Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин ООД и член на УС на работодателската организация и инж. Кирил Илиев, изпълнителен директор на Геотрейдинг АД.

Наградата за дигитализация бе връчена на инж. Драгомир Драганов от г-жа Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens за България. „За мен, като представител на технологичната компания Siemens, която е лидер в цифровите технологии и в България, и по света, е изключително удоволствие да връча точно тази награда за дигитализация. И тя отива при една фирма, която дългосрочно, целенасочено инвестира в цифрови технологии, за да може да дигитализира процесите в минното дело – Елаците-Мед с изпълнителен директор инж. Драгомир Драганов“ – каза г-жа Манолова.

„Приемам тази награда като признание за целия екип на Елаците-Мед, който през изминалата година успя да запази и развие устойчиво, социално отговорно и икономически ефективно дейността на компанията. И това не би било възможно без прилагане на най-съвременните цифрови технологии в минната индустрия. Тази награда е мотивация за всички нас да продължаваме да се усъвършенстваме и да вървим по пътя на дигиталната трансформация“ – заяви инж. Драганов.

По традиция символ на конкурса е статуетката „Рибарят и златната рибка“ – скулптура от Ставри Калинов. Тя се връчва вече 31 години на предприемачи, мениджъри, икономисти и финансисти, допринесли за успешното развитие на бизнеса в страната.

Припомняме, че през 2020 г. с най-високото отличие Мистър Икономика за цялостен принос в българската икономика през последните три десетилетия бе удостоен проф. дтн инж. Цоло Вутов.

Както всяка година на церемонията бяха връчени и специални призове. Изпълнитeлният диpeĸтop нa Shell Бългapия г-жа Kaмeлия Cлaвeйĸoвa бe oтличeнa зa 30 гoдини лидepcĸo пpиcъcтвиe нa бългapcĸия пaзap. Tя пoлyчи нaгpaдaтa cи oт инж. Kиpил Илиeв, изпълнитeлeн диpeĸтop нa Гeoтpeйдинг АД.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.