октомври 2021 г.

Ученици от ОУ „Георги Бенковски“ в Мирково и СУ „Любен Каравелов“ в Копривщица се включиха в инициативата „Нашето зелено утре“. Те засадиха различни видове фиданки в дворовете на училищата в деня на старта на програмата – 6 октомври.

През тази година освен да се облагородяват населените места и да се увеличава биоразнообразието, целта е да се включат ученици от училищата, за да може и те да дават своя принос в озеленяването, а след това и да участват в отглеждането на дърветата. Инициативата на Група ГЕОТЕХМИН „Нашето зелено утре“, в която участват дружествата Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД се реализира и тази година в 7 общини – Етрополе, Мирково, Чавдар, Челопеч, Златица, Пирдоп и Копривщица.

Засаждането започна от двора на фолклорния център в Чавдар. Там старт на инициативата даде кметът Григор Даулов с думите: „За да имаме наше зелено утре, трябва да имаме едно много зелено днес. „Независимо от това, че живеем в индустриален район, заедно с компаниите от Група ГЕОТЕХМИН показваме, че отделяме значително внимание на съхраняване на биоразнообразието. Убеден съм, че ще продължим в тази посока и сътрудничеството между четирите компании и общината ще бъде пример за останалите региони в страната.“ Първите 100 храста вариегатен лигуструм за жив плет и магнолия бяха засадени във Фолклорен център „Чавдар“. Сега неговите посетители ще се радват на повече зеленина и красива растителност.

Кампанията продължи в със засаждане на фиданки в двора на ОУ „Георги Бенковски“ – Мирково. „Тази година общината предостави терен за засаждане на декоративни фиданки шестил в двора на училището. Шестилът прави превъзходна сянка, подходяща за почивка в междучасията. Целта е учениците да бъдат отговорни, като се включат с грижи за отглеждането на насажденията“, каза кметът на Мирково г-жа Цветанка Йотина.

В Копривщица в двора на СУ „Любен Каравелов“, в присъствието на представители на четирите дружества, ученици и техните учители, кметът г-жа Бойка Дюлгярова, откри символично засаждането. „Изключително съм благодарна на Геотехмин, Елаците-Мед, Геотрейдинг и Геострой за инициативата „Нашето зелено утре“ и за това което правите за Копривщица. И тази година засаждаме плодни дръвчета, които учениците от средно училище „Любен Каравелов“ ще поддържат, ще поливат и, разбира се, после ще берем реколта. Вярвам, че с тези кампании правим една по-добра, по-красива и по-зелена България, учим децата на труд, отговорност и грижа за природата“, каза г-жа Дюлгярова.

Г-н Доминик Хамерс – изпълнителен директор на Геотехмин ООД, благодари на общините Чавдар, Мирково и Копривщица за сътрудничеството в тази важна за региона на Средногорието кауза. „Специално благодаря и на учениците, които се включиха в засаждането на дървета в своите училища. Вярвам, че те ще се грижат за тях и ще научат как човек може да въздейства положително върху околната среда с доброволен труд“, каза г-н Хамерс.

В засаждането на дървета в трите общини участваха представители на ръководствата на дружествата – дарители. Сред тях бяха г-н Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин ООД, инж. Стоил Димитров – генерален директор „Производство“ на „Елаците-Мед“ и г-н Стойно Стойнов - директор на Обогатителния комплекс в с. Мирково, г-жа Милена Христова - директор „Човешки ресурси“ на „Елаците-Мед“, както и много служители.

„Нашето зелено утре“ е инициатива, в рамките на Благотворителната програма „Българските добродетели“ на Група ГЕОТЕХМИН, създадена по идея на управителя на Група ГЕОТЕХМИН проф. дтн инж. Цоло Вутов. Целта е градската среда да бъде по-красива, да има по-голямо биоразнообразие в районите на дейност и да се осигуряват по-добри условия за живот на гражданите.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.