юли 2021г.

Елаците-Мед, част от Група ГЕОТЕХМИН, откри лятна Стажантска  програма ‘2021. На 1 юли в Обогатителен комплекс, с. Мирково, бяха посрещнати стажанти от общо 36 участници – студенти от различни университети в страната и чужбина, както и стипендианти на дружеството от МГУ „Св. Иван Рилски“. Това е 10-та стажантска програма на дружеството, което е един от най-големите работодатели в страната и привлича млади хора с отговорната си социална политика и възможностите за развитие.

Студентите ще практикуват на двете производствени площадки на компанията – Рудодобивен и Обогатителен комплекс, където ще надграждат своите академични знания и ще придобиват ценни професионални умения. Стажът на компанията е платен, периодът за провеждането му е гъвкав – между един и три месеца, в зависимост от възможностите и предпочитанията на стажантите. Чрез практикуването в реална работна среда и под ръководството на наставници, едни от най-добрите в своята професия, компанията подпомага младите хора по пътя към професионалната им реализация. Запознаването с постиженията на дружеството в областта на дигитализацията и работата с високотехнологични системи в производството е предизвикателство и добра възможност.

„Добре дошли на стаж в нашата компания, част от Група ГЕОТЕХМИН и един от най-големите и социално отговорни работодатели. Вярвам, че при нас ще получите много добра възможност да развиете своя потенциал, да усъвършенствате професионалните си умения и да натрупате необходимия опит“ – каза на откриването Милена Христова, директор „Човешки ресурси“ в Елаците-Мед.

В мултифункционалната зала на комплекса Даниела Горанова, ръководител „Набиране на персонал/обучения и квалификация“, и Мариана Вътева, експерт “Подбор на персонала/обучения и квалификация“, запознаха студентите с програмата на първия им ден от стажа, както и с наставниците им. А инж. Цветан Дилов, главен експерт в отдел „Производствено-технически“, им показа работните зони, където ще практикуват.

Стажантите споделиха, че са силно мотивирани.

„Живях 10 г. в Сиатъл. Сега съм студент в МГУ в специалност „Автоматизация“. Ще съм на стаж в един от най-интересните отдели в компанията – „Обследване на нови технологии за извличане на метал” - каза Владимир Гребчев и допълни: – Вашата компания е много голяма, тя постоянно се развива и утвърждава имиджа на българската индустрия по света.“

Николета Негойкова е за втори път на стаж в Елаците-Мед АД. „Бях на стаж през 2019 г., срещнах много добри специалисти, интересни хора и научих много нови неща. Затова реших да се върна и тази година“ - сподели Николета, която ще бъде стажант в отдел „Подбор на персонала, квалификация и обучения“.

„Разбрах за стажантската програма от МГУ, от моите родители и смятам, че опитът, който ще придобия, ще ми бъде от полза“ - споделя Ивайло Георгиев, студент втори курс в МГУ „Св. Иван Рилски“. За първи път ще съм на стаж тук и съм много амбициран. Аз съм от Етрополе и за мен Елаците-Мед е възможност за развитие и потенциал. Бих работил тук за благото на Елаците и региона. Ще бъда на стаж в „Геотехнически отдел“ в Рудодобивен комплекс“.

Сред стажантите тази година ще бъде и Младен Георгиев, който учи в специалност „Сондиране, добив и транспорт на нефт и газ“. „Очаквам да добия повече знания и практически опит“ - казва Младен. Той смята също, че компанията предоставя големи възможности за професионално развитие.

Николета Четьова, студентка в СУ „Св. Климент Охридски“,е избрала стаж в компанията, защото смята, че той е отлична възможност за успешен старт в областта на публичните комуникации.

В лятната Стажантска програма на Елаците-Мед до момента са преминали повече от 250 младежи, над 50 от които са назначени на постоянни трудови договори в компанията.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.