юни 2021 г.

Ученици в дуална форма на обучение от Професионалните гимназии „Златица“ в Златица и „Тодор Пеев“ в Етрополе бяха на пробна практика в Обогатителния и Рудодобивния комплекс на Елаците-Мед АД. Младежите от ПГ „Златица“ са от специалностите „Автотранспортна техника“, „Електрообзавеждане на производството“ и „Машини и съоръжения за заваряване“, а от ПГ „Тодор Пеев“ се обучават в „Пътностроителна техника“ и „Електрически инсталации“. Пробното практическо занятие се проведе съгласно споразумение за партньорство с дружествата от Група ГЕОТЕХМИН – Елаците-Мед, Геострой и Геотрейдинг.

Директори и представители на трите компании представиха каузата на Група ГЕОТЕХМИН да подкрепя младежите в избора на професия и по пътя на професионалната им реализация след завършване на средното образование. По време на посещенията тийнейджърите научиха интересни факти за добива и преработката на медна руда, за видовете машини и тяхната поддръжка. В края на пробното стажуване учениците оживено обсъждаха наученото. Някои споделиха, че ще последват примера на своите родители и дядовци, които работят или са работили в медодобивното дружество. Други искат да управляват минни самосвали и багери или да ремонтират и внедряват в тях нови двигатели по време на редовното практическото обучение, което ще се проведе в обектите: Рудодобивен комплекс, гр. Етрополе на Елаците-Мед, Сервиз ProAuto, гр. Етрополе на Геотрейдинг и Ремонтна база на Геострой в Обогатителен комплекс, с. Мирково.

Учениците са привлечени и от възможността за реализация в Елаците-Мед, Геострой и Геотрейдинг, защото те, като част от Група ГЕОТЕХМИН, са добре познати като отговорни работодатели в Етрополе и Средногорието.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.