юни 2021 г.

Дружествата от Група ГЕОТЕХМИН Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД са партньори по проекти за дуално обучение на две гимназии в Софийска област. Целта на компаниите е да подпомогнат младежите при избора на професия и да им предоставят възможност за професионална реализация след завършване на средното им образование.

В Професионална гимназия Златица в град Златица дружествата от няколко години подкрепят обучението по специалностите „Машини и съоръжения за заваряване“, „Електрообзавеждане на производството“ и „Автотранспортна техника“. Вече втора година трите компании ще са партньори и на Професионална гимназия „Тодор Пеев“ в Етрополе по специалностите „Пътностроителна техника“ и „Електрически инсталации“. Дуалната форма на обучение е съвременен образователен модел, който се реализира успешно в редица западноевропейски държави, а в последните години и в България. Чрез него се предоставя възможност на учениците да придобият теоретични знания в професионално училище, а практически – във фирма партньор. Обучението е 5-годишно и е разделено на два етапа. В първия етап (от 8-и до 10-и клас) теоретичната и практическата подготовка се извършва от преподаватели по общо и професионално образование в училището. Във втория етап (11-и и 12-и клас), два или три дни седмично, учениците надграждат наученото в реална работна среда във фирма партньор, под ръководството на наставници. Освен опит и практически знания, гимназистите получават и възнаграждение за своя труд.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.