юни 2021 г.

Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД дариха художествена литература на 31 читалища и училища в столицата и Софийска област. Сред получилите ценни книги са НЧ "Светлина 1921" в район Слатина, както и 14 училища и 16 читалища от района на Средногорието и Етрополе. Даренията на повече от 1300 тома са част от програмата на дружествата за корпоративната социална отговорност „Култура и национална идентичност“.

Най-разнообразни заглавия от българската и световната класика, детска, съвременна, историческа и философска литература, от автори като Иван Вазов, Дора Габе, Леда Милева, Антон Дончев и Ханс Кристиян Андерсен, станаха част от библиотеките на училища и читалища в район Слатина в София, Етрополе, Мирково, Златица, Пирдоп, Душанци, Антон, Каменица, Буново, Смолско, Петрич, Чавдар, Челопеч, Карлиево, Църквище и Копривщица.

Инвестициите в младите хора и образованието им са кауза, която е в основата на социалната отговорност на Група ГЕОТЕХМИН. Групата и лично управителят ѝ проф. дтн Цоло Вутов застава зад инициативи, които подкрепят духовното израстване, културата и съхраняването на националното самосъзнание на младежите.

Започналата през 2012 г. програма „Култура и национална идентичност“ е дългосрочна и е насочена към младото поколение в регионите Средногорие и Етрополе, където компаниите развиват дейност. През последните 9 години Геотехмин и Елаците-Мед са дарили повече от 30 000 тома книги на училища, читалища и детски градини и са организирали многобройни културни събития с участието на утвърдени учени, писатели, поети и артисти.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.