май 2021 г.

Оборудвана компютърна зала, нов кабинет за приобщаващо образование и ремонтирано фоайе са трите проекта, реализирани в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - Чавдар, по Благотворителната програма „Българските добродетели”. Те бяха представени на официално събитие на 24 май в присъствието на кмета г-н Григор Даулов, директора на училището г-жа Мария Дурчева, представители на дарителите Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД, и други гости. 

Компютърната зала разполага с 15 лаптопа и за всеки ученик е предвидено самостоятелно място. Идеята за създаването на кабинет по приобщаващо образование е на училищния психолог г-жа Неделина Найденова. Нейната цел е да се открият силните страни на всяко едно дете, което да спомогне децата да се развиват още по-добре и да станат добри граждани.

„Още веднъж показахме успешно, че община и бизнес могат много добре да работят заедно!“, каза кметът Григор Даулов по време на събитието.

По програмата „Българските добродетели” „Геотехмин” ООД, „Елаците-Мед” АД, „Геотрейдинг” АД и „Геострой” АД подписаха споразумения за финансиране на важни дейности с пет общини – Чавдар, Челопеч, Мирково, Етрополе и Златица. Във всяка община местните власти предлагат за финансиране социално значими проекти, които са от жизненоважно значение за населението. Общинският съвет в община Чавдар предложи проекти в сферата на образованието, инфраструктурата и здравеопазването, които да бъдат подкрепени от четирите дружества, участващи в тази инициатива.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.