април 2021 г.

Литературните и художествените творби на 91 ученици бяха отличени в регионалния е-конкурс „Бъдещето на човечеството“, организиран от дружествата от Група ГЕОТЕХМИН – Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД. В шестото издание на инициативата, част от корпоративната социална отговорност на Групата, участваха над 250 ученици от 13 училища - партньори от общините Етрополе, Мирково, Чавдар, Челопеч, Златица, Пирдоп, Антон и Копривщица.

Членовете на журито – поетесата Димана Йорданова и доц. Цветан Илиев присъдиха 39 първи награди, 28 втори и 24 трети за индивидуални и екипни проекти. Журито реши да отличи други 43 ученици с поощрителни награди, за да ги насърчи да продължават да творят. По традиция участниците получават персонални предметни награди, а училищата – партньори – помагала в помощ на учебния процес.

„И тази година учениците показват много силно желание за участие в конкурса, което пряко се отразява на качеството и нивото на творбите. Темата „Бъдещето на човечеството“ е значима, но още по-важен е подходът на участниците към нея и творческата интерпретация на всеки един от тях“ – сподели доц. Илиев, който оцени рисунките, презентациите и макетите в категория дигитално изображение.

„Докато четях творбите на децата, изгубих представа за възрастта на тези, които са писали. Когато нещо е написано хубаво, то започва да говори с гласа на този, който го чете. Пожелавам на участниците в конкурса много кураж в трудното и интересно време, в което живеем, и да знаят, че бъдещето, за което писаха този път – това са самите те“, каза поетесата Димана Йорданова.

Целта на конкурса „Бъдещето на човечеството“ беше да стимулира участниците да се замислят за значимите за човечеството теми, свързани с неговото оцеляване не само във връзка с пандемията от Covid-19. В творбите си учениците показаха необятна фантазия и споделиха ценни идеи за това в каква посока трябва да се развива светът. Те смятат, че са отговорни за собственото си бъдеще, а бъдещето на планетата Земя зависи от всеки един от нас. 

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.