април 2021 г.

На 22 април в гр. Златица се състоя официално събитие, на което беше подписано рамково споразумение с Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД. Споразумението предвижда четирите фирми от Група ГЕОТЕХМИН да подкрепят проекти от важно значение за местните общности по Благотворителна програма „Българските добродетели“.

Споразумението със Златица бе подписано от инж. Стоян Генов, кмет на общината, г-н Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин ООД, инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на Елаците-Мед АД. На събитието присъства и председателят на ОбС инж. Любомир Цветков.

Кметът на Златица инж. Генов изказа благодарност от името на жителите на общината за приноса на Група ГЕОТЕХМИН. „Ние сме пример за партньорство сред общините в България. Благодарни сме като община за това, което Групата и четирите компании правят за Златица и цялото Средногорие в социален план“. Той допълни: „За партньорството, което Група ГЕОТЕХМИН ни предложи, взехме решение на заседание на Общинския съвет и се обединихме то да бъде насочено изцяло към голямата нужда на нашия град – подмяна на водопровод и асфалтиране на улици“.

Инж. Любомир Цветков, председател на ОбС, подчерта, че компаниите винаги са оказвали подкрепа за общините от Средногорието и помощта, която оказват в този момент на община Златица, ще допринесе изключително много за подобряване качеството на живот на нейните жители.

„От основаването на програмата до момента Група ГЕОТЕХМИН увеличи инвестициите в сферите на образованието, инфраструктурата и качеството на живот на местните общности. През 2020 г. ние предложихме помощ на общините в района на дейност на Елаците-Мед АД във връзка с пандемията от Covid-19 и очакваните последствия. Вярваме, че трябва да оказваме подкрепа когато и където е най-нужно“, сподели г-н Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин ООД.

„Подкрепата, която оказваме в този момент на община Златица, е от ключово значение за благоустрояването на града и е поредното доказателство за отговорната политика на дружествата“, каза инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на Елаците-Мед АД.

Златица е петата община, в която ще се финансират социално значими проекти по Благотворителната програма „Българските добродетели“. В общините Мирково, Етрополе, Чавдар и Челопеч проектите са стартирани. Те са в областите здравеопазване, образование и качество на живот и др.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.