февруари 2021 г.

Група ГЕОТЕХМИН реализира първия си проект в Етрополе по Благотворителната програма „Българските добродетели“ – ремонт на СУ „Христо Ясенов“. През август дружествата от групата предложиха подкрепа на пет общини, сред които и Етрополе, за реализиране на жизненоважни за местното население проекти във връзка с очакваните последствия от пандемията от Covid-19. Два месеца по-късно беше подписано рамково споразумение между общината и дружествата Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД. Ремонтът на училището бе определен като един от проектите от първостепенна важност. Другият е за ремонт на покрива на МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев“.

СУ „Христо Ясенов“ в Етрополе е най-голямото по сграден фонд в Софийска област и трето по брой ученици. Съгласно проекта парната инсталация в училището е ремонтирана и вече за отопление се използва газ, а не нафта. Инсталацията е направена на съвременен принцип и се постига желаната температура във всички помещения. Поставени са нови радиатори с термовинтили - също енергийно ефективно решение. Изградена е и парна инсталация в сградата на общежитието, в което  живеят възпитаници от Футболна академия „Христо Стоичков“. Момчетата също учат в СУ „Христо Ясенов“. Досега там за отопление се е използвало електричество. Благодарение на ремонтираната парна инсталация е решен и проблемът с отоплението на басейна, който е затворен преди 5 г. Сега има и хидро- и топлоизолация и са инсталирани 4 влагоуловители. Във физкултурния салон е подменена подовата настилка дъбова, направени са и други подобрения.

Ремонтът бе осветен през февруари с тържествен водосвет за здраве от ставрафорен иконом Емил Якимов от Етрополския манастир „Св. Троица“. Г-жа Мила Манчева – директор на СУ „Христо Ясенов“, каза, че проектът е изпълнен качествено и че ремонтът е направен съгласно строг график.

„Изключително съм благодарна на управителя на Геотехмин ООД проф. дтн инж. Цоло Вутов. Един човек, който не е ангажиран пряко с образованието, но подобри условията на децата и учителите. Това трябва да се знае, защото съм сигурна, че в България има много хора, които могат да го направят и трябва да обърнат погледа си към образованието“, каза г-жа Мила Манчева.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.