януари 2021 г.

Група ГЕОТЕХМИН подкрепи три проекта в община Мирково по силата на подписаното рамково споразумение с кмета г-жа Цветанка Йотина на 18 ноември 2020 г. Съгласно документа дружествата Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД подпомагат общината за реализирането на значими за местното население проекти в района на тяхната дейност. Инициативата на Група ГЕОТЕХМИН е свързана с възможните икономически последствия от пандемията от Covid-19.

Първото от даренията бе за закупуване и доставка на сметосъбираща машина за нуждите на община Мирково. Тя е с двигател Евро 6 и отговаря на всички европейски изисквания за такъв вид механизация. С пускането в експлоатация на новата машина беше спряно използването на предишната, която често се разваляше и това водеше до нарушаване на процеса на сметосъбиране в общината.

Вторият подкрепен проект на община Мирково бе за подмяна на уличното осветление в село Бенковски. В навечерието на коледните празници неговите улици бяха осветени от 120 нови LED осветителни тела. По този начин е осигурена по-висока енергийна ефективност.

Група ГЕОТЕХМИН подпомогна и проект за рекултивация на депото за битови отпадъци в Смолско.

Съгласно рамковото споразумение, основателите на Благотворителна програма „Българските добродетели“, създадена през 2018 г. по идея на проф. дтн инж. Цоло Вутов, ще продължат да подпомагат и други значими проекти и каузи за местното население.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.