януари 2021 г.

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров удостои с почетен знак „Заслужил гражданин на Софийска област“ проф. дтн инж. Цоло Вутов – управител на Геотехмин ООД. Мотивите за връчване на отличието са: реализирани дългосрочни инвестиции, в това число в околната среда, изключителен принос за социално-икономическото развитие на региона, създаване на качествени работни места и дарителската му дейност. Това съобщиха от пресцентъра на областната управа.

Проф. дтн инж. Цоло Вутов е предприемач, учен, работодател на близо 4000 души, които работят в компаниите от Група ГЕОТЕХМИН. Сред тях е и Елаците-Мед АД - един от най-големите инвеститори и данъкоплатци в страната. Компаниите от Групата допринасят за социално-икономическото развитие и качеството на живот на осем общини от Софийска област.

Проф. Вутов е носител на орден „Стара планина“ първа степен за изключителен принос и заслуги за икономическото развитие на страната и изграждане на съвременните индустриални отношения, както и на много други награди за принос към бизнеса, науката и обществото.

Удостоен е с почетен знак на управителя на Софийска област през 2016 г., както и с грамота и плакет „Почетен гражданин на Община Етрополе“ за изключителни заслуги.

Носител е на най-високото отличие на УС на Съюза на слепите в България - статуетка и сертификат „HUMANITATIS CAUZA“ за значителния му принос в областта на социалната интеграция на хората със зрителни увреждания.

Управителят на Геотехмин ООД е удостоен и със специалната награда на председателя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) за цялостен принос за развитието на икономиката в страната, присъдена за дълготрайни инвестиции и растеж, запазване и разкриване на нови работни места, иновации и принос в научната и обществена дейност.

Проф. Вутов е носител на най-високата награда на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) бронзова статуетка „Хермес“ и грамота „за значителен принос при осъществяване целите и дейността на Палатата, дългогодишна ефективна подкрепа и принос за развитие на българската икономика и по повод 70-годишния юбилей“. Награден е и с Почетния знак на Химикотехнологичния и металургичен университет (ХТМУ).

Проф. Вутов е носител на Специална награда за изключителен принос за българската икономика, научната и развойна дейност в 13-ото издание на годишните награди „Инвеститор на годината“ на Българската агенция за инвестиции (БАИ). Наградата е лична и е връчена за неговите заслуги като индустриалец, инвеститор, учен и общественик.

Проф. Цоло Вутов получи отличие  „Мистър Икономика“ - за цялостен принос в развитието на българската икономика през 2020 г., а през 2021 г. е удостоен с почетен знак на Българския червен кръст и специална благодарствена грамота в знак на признателност за личния му принос към хуманитарните каузи на организацията.

Компаниите от Група ГЕОТЕХМИН са сред големите дарители и подкрепят социално значими проекти в района на своята дейност, ориентирани към устойчиво развитие на инфраструктурата, образованието, здравеопазването, социалните услуги, духовността. Проф. Вутов е инициатор и е лично ангажиран с Благотворителната програма „Българските добродетели“, чрез която Група ГЕОТЕХМИН оказва подкрепа на местните общности от района на Етрополе и общините от Средногорието. По линия на програмата вече четири общини – Етрополе, Мирково, Чавдар и Челопеч имат подписани рамкови споразумения, чрез които компаниите подпомагат и финансират важни проекти в условията на пандемията от Covid-19.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.