октомври 2020 г.

Група ГЕОТЕХМИН предоставя 20 стипендии на студенти от Минно-геоложкия университет „Свети Иван Рилски“ за учебната 2020/2021 г. Изпълнителният директор на Геотехмин ООД, г-н Доминик Хамерс, връчи символичен чек на ректора проф. д-р инж. Ивайло Копрев по време на патронния празник на висшето учебно заведение. На събитието присъстваха представители на правителството, академичната общност и компаниите от бранша. От страна на ръководството на Група ГЕОТЕХМИН на патронния празник беше  и д-р инж. Иван Вутов, зам.- управител на Геотехмин и председател на СД на Геотрейдинг АД.

„От името на проф. дтн инж. Цоло Вутов – член на Съвета на настоятелите на Минно-геоложкия университет, бих искал да отбележа, че винаги може да разчитате на партньорската ни подкрепа и че заедно ще постигнем още по-ефективно взаимодействие между обучението и практиката. Именно затова за втора поредна година подкрепяме студенти по Благотворителната програма „Българските добродетели“, създадена по инициатива на проф. дтн инж. Вутов. Стипендиите се осигуряват от дружествата Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД“, каза г-н Хамерс. Той пожела на студентите да извличат максималното от учебния процес и от практиката в компаниите от минерално-суровинната индустрия.

„Уважаеми студенти, вярвам, че вашият избор е мотивиран и ви уверявам, че той е правилен“, обърна се в своята реч към първокурсниците проф. д-р инж. Ивайло Копрев. Той подчерта, че на събитието присъстват собствениците и мениджърите на компаниите от сектора, осигуряващи практическо обучение и професионалната реализация на възпитаниците на МГУ. Проф. Копрев изрази увереност, че след завършването на университета младежите ще се реализират в родната минна индустрия.

Проф. дтн инж. Николай Вълканов, председател на Съвета на настоятелите на МГУ и председател на УС на Българската минно-геоложка камара, отбеляза, че бизнесът винаги е подкрепял и ще продължи да подкрепя Минно-геоложкия университет. Предвижда се членовете на браншовата организация да предоставят финансови средства за оборудване, с което да продължи модернизацията на учебния процес. Стипендии за студенти връчиха БМГК и други компании.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.