август 2020 г.

На 18 август – Деня на миньора, Българската минно-геоложка камара обяви традиционните си награди. Геотехмин ООД е отличена с плакет и грамота в категория „Корпоративна социална отговорност“ за Благотворителна програма „Българските добродетели“. Дружеството е удостоено и със специална грамота за активно участие в Националната дарителска кампания срещу разпространението на епидемията от Covid – 19. Елаците-Мед АД получи плакет и грамота в категория „Иновации“ за внедряването на специализиран минен софтуер.

Благотворителната програма „Българските добродетели“ е създадена през декември 2018 г. от проф. дтн инж. Цоло Вутов. В нея участват и дружествата Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД. По програмата „Българските добродетели“ се подпомагат социалнозначими каузи, насочени към здравеопазването, духовността и опазване на историческата памет, образованието и много други приоритетни проекти за местното население в регионите на дейност на групата фирми.

Компанията Елаците-Мед АД е удостоена с годишната награда за иновации за проекта „Разработване на оптимално календарно развитие чрез специализиран минен софтуер за стратегическо минно планиране HxGN, MinePlanTM 3D, използван в рудник „Елаците“. През 2019 г., на базата на натрупания опит от поколения специалисти, инженерно-техническият състав на Елаците-Мед АД направи стъпка напред към по-ефективно проектиране. С внедряването и развитието на тази интелигентна система за автоматизирано създаване на производствени графици се осъществява постоянна комуникация между работещите в рудника и производствените машини в реално време.Разработването на множество различни сценарии позволява да се постигне най-ефективно оползотворяване на природните ресурси с максимална производителност.

Българската минно-геоложка камара удостои г-жа Кети Кирова – финансов директор и член на Управителния съвет на Елаците-Мед АД, с персонална награда за принос към минерално-суровинната индустрия. Г-жа Кирова е активен член на Постоянната комисия по финансова и икономическа политика в организацията и получава почетна статуетка „Пламък“.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.