Октомври 2019

На научно-техническата конференция с междунарородно участие „Геотехнологични методи за извличане на уран“, организирана от НТС по минно дело, геология и металургия, инж. Петър Йорданов, директор „Екология и ЗБУТ“, Геострой АД, изнесе презентация на тема:“ „Зелена ръжда“ е един успешен проект“. Докладът е посветен на прилагането от Геотехмин ООД и Геострой АД на иновативна технология на японската компания Мицубиши матириалс техно корпорейшън (ММТЕС) за пречистване на замърсени с тежки метали, металоиди и уран води.

Благодарение на дългогодишното добро сътрудничество между Геотехмин ООД и ММТЕС през 2013 г. се подписа Рамково споразумение за дългосрочно техническо сътрудничество, което предвижда съвместни дейности по изграждането в България и извън страната на пречиствателни съоръжения за отпадъчни води. Основната дейност на Геострой АД е фокусирана в изпълнение на дейностите по експлоатирането на инсталацията за отстраняване на замърсителите. Проектът се нарича "Зелена ръжда" на името на ефективната технология, разработена от японската компания, каза инж. Йорданов на конференцията.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.