май 2019

По повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД направиха дарения на библиотеките на 16 училища и 14 читалища от Средногорието и в Етрополе. Даренията са по програма „Култура и национална идентичност“, част от корпоративната социална отговорност на двете дружества.

Над 800 тома българска класика, съвременна и философска литература, както и детски книжки за най-малките бяха дарени на читалищата в Мирково, Златица, Пирдоп, Душанци, Буново, Смолско, Петрич, Чавдар, Челопеч, Карлиево, Църквище, Антон, Копривщица, Етрополе.

Надарените училища са от Мирково, Чавдар, Челопеч, Златица, Пирдоп, Антон, Копривщица, Етрополе, Лопян и Малки Искър.

Целта на програмата е да подпомогне духовното израстване, образованието и съхраняването на националното самосъзнание на младите хора от община Етрополе и общините от Средногорието, където дружествата развиват дейност.

Началото на програмата за КСО „Култура и национална идентичност“ е поставено през 2012 г. с дарителска кампания  в областта на литературата и изкуството. Тя е дългосрочна и се осъществява с фирмени средства.

От 2012 г. досега Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД  са дарили общо над 20 000 тома книги на детски градини, училища и читалища в 14 общини, като са организирали културни събития с участието на известни учени и творци.

 

 

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.