юни 2019

С тържествена церемония в края на юни приключи обучението на млади геолози от японската компания Мицубиши Матириълс Текно Корпорейшън (ММТEC), организирано от Геотехмин ООД за втора поредна година. То се осъществява в рамките на подписан меморандум от проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на Геотехмин ООД, и г-н Хироаки Анзай, президент на японската компания ММТEC, който предвижда предаване на технически умения на млади японски специалисти.

В продължение на месец и половина младите геолози от ММТЕС Юсуке Китагауа и Косуке Ишияма, работиха редом с професионалисти с дългогодишен опит в областта на геологията и минното дело от Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД. Програмата включваше теоретично и практическо обучение в реална работна среда на територията на рудник „Елаците“ и Обогатителен комплекс Мирково, като за специалистите от ММТЕС това беше първи допир с открития добив на полезни изкопаеми. Техен ръководител и ментор беше Владислав Трашлиев, експерт с многогодишен опит в минната индустрия и директор на дирекция „Геология и концесии“ в Геотехмин. Неговите колеги, както и специалистите на Елаците-Мед взеха активно участие в проекта, влагайки максимални усилия, за да отговорят на високите очаквания от японска страна.

Тази година участниците отново получиха сертификати за успешно завършено обучение преди да се завърнат в Япония. Те с радост споделиха, че обучението е надминало очакванията им, че са се наслаждавали на работата си и са работили с удоволствие всеки ден, като натрупали много полезни знания и са удовлетворени от предоставената им възможност. Юсуке Китагауа и Косуке Ишияма изказаха благодарност към екипите на Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД, като не скриха, че ако имат възможност биха се върнали и да работят на рудник „Елаците“.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.