юни 2019

В края на месец юни България бе домакин на престижния международен минен форум Minex Europe 2019. Конференцията бе организирана от Advantix с партньорството на Министерството на външната търговия на Великобритания, Роу Матириълс, Геологическия институт на Румъния, БМГК, НТС по МДГМ, МГУ, както и спонсорство на Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Дънди Прешъс Металс и др.

Над 190 делегати от 130 фирми и 26 страни участваха във форума, който постави акцент върху бъдещето на устойчивото минно дело на Балканите и извън региона.

На форума от група ГЕОТЕХМИН презентации представиха Владислав Трашлиев, директор на дирекция „Геология и концесии“ на Геотехмин ООД и инж. Младен Недков, зам.-директор ИКТ в Елаците-Мед АД. Двамата експерти обясниха подробно процесите, свързани с дигиталната трансформация на минните комплекси и разказаха за иновативните технологии, които се прилагат в Елаците-Мед АД и в света.

Според Владислав Трашлиев компаниите от ГРУПА ГЕОТЕХМИН са сред първите по пътя към интелигентна минна индустрия и опитът и експертизата им са изключително ценени не само в България, но и в чужбина.

Като част от програмата на 27 юни 18 делегати имаха възможност да посетят рудник „Елаците“ – един от най-големите открити рудници в Европа. Специалисти от U.S. Geological Survey (USGS), научни институти и компании от различни страни пристигнаха на работно посещение в Рудодобивен комплекс на “Елаците-Мед” АД и се запознаха отблизо с внедрените иновативни проекти и процеса на дигитализация, в това число: системи за автоматизация, системи за управление на минното оборудване, системи за мониторинг, наблюдение и контрол на стабилитета и др.

Гостите благодариха за гостоприемството на българската компания и определиха специалистите от Елаците-Мед и Геотехмин като едни от най-добрите в световен мащаб.

„Винаги обичам да се връщам в Елаците-Мед, тъй като специалистите тук не се страхуват да изпитват и прилагат нови технологии и винаги дават всичко от себе си – каза Джон Виега, вицепрезидент по международни продажби и услуги на CiDRA Minerals Processing Inc. - Нашата компания от години работи в партньорство с вашия екип и реализираните съвместни проекти са на изключително високо ниво. Последният бе за внедряване на подсистема CYCLONEtrac PST, като основните й предимства са подобряване на автоматизираното управление на процеса „Смилане“ и увеличаване на производителността и извличането от процес „Флотация“.

След посещението на Рудодобивния комплекс на „Елаците-Мед“ изпълнителният директор на MINEX Forum Артур Поляков казва: „Да видиш как един рудник се развива толкова успешно е напълно достатъчно, за да разбереш, че минната индустрия е от изключителна важност за развитието на обществото и човечеството.“

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.