май 2019

На 24 май НВПр. Плевенският митрополит Игнатий извърши тържествено освещаване на нов православен храм „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Румянцево. Новият храм е издигнат на мястото на разрушена преди 1989 г. едноименна стара църква.

На освещаването присъстваха индустриалецът проф. дтн инж. Цоло Вутов, който е основен дарител за храма заедно със семейството си, както и д-р инж. Владимир Вутов.

Кметът на община Луковит Иван Грънчаров благодари пред събралото се множество на основния дарител проф. Цоло Вутов, който е тясно свързан с Румянцево, подпомагал е там обществени сгради, рехабилитация на улици и е почетен гражданин на община Луковит. „Трябва да се гордеете, че имате такъв съгражданин!“ И допълни: (…) „Има хора, за които вярата е вътрешна потребност“.

Проф. Цоло Вутов  призова миряните да почитат храма, да идват да се молят и правят дела, мотивирани от доброта и човечност.  Той направи подарък за църквата и над 700-те местни жители със символично послание – голям меден купел за кръщенета, след което се обърна към младите на площада: “... Без младите няма бъдеще. България има бъдеще, тя е прекрасна страна и ще бъде една от най-привлекателните страни за живеене.“ 

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.