май 2019

Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе избран за Почетен председател на  Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия (НТС по МДГМ) на Общото събрание на съюза за изключителния му принос като ръководител, учен, индустриалец, дарител и общественик. Това е високо признание на научно-техническата общност за големите му заслуги от 2000 г. досега за утвърждаването на НТС като организация, успешно обединяваща целите на образованието, науката и бизнеса. Наред с мисията си на почетен председател той ще продължи дейността си за развитието и укрепването на авторитета на организацията у нас и в чужбина като член на Управителния съвет, член на Международния организационен комитет на Световния минен конгрес и редица други международни организации.

На 10 май проф. дтн инж. Цоло Вутов бе награден и със златен медал „Добри Желязков – Фабрикаджията“ на Федерацията на научно-техническите съюзи в България (ФНТС), на която е Почетен член. При връчването на медала председателят на ФНТС проф. дтн инж. Иван Ячев подчерта, че проф. Вутов е удостоен с него „за високи и трайни постижения в иновациите и развитието на индустрията в България“.

„За мен тази награда е висока чест. Вероятно и аз имам заслуги, но тя е признание за общите усилия на всички, с които заедно сме работили в продължение на 20 години и ще продължим да работим заедно за перспективите на съюза“, каза проф. Вутов в благодарственото си слово.

За председател на НТС по МДГМ Общото събрание избра д-р инж. Кремена Деделянова, главен секретар на организацията от 2005 до 2019 г. и член на Международния организационен комитет на Световния минен конгрес. В Управителния съвет на организацията от група ГЕОТЕХМИН влизат също д-р инж. Владимир Вутов, който бе избран за заместник-председател, д-р Иван Вутов и инж. Драгомир Драганов. Те влизат в управлението на съюза като представители на Геострой АД, Геотрейдинг АД и Елаците-Мед АД. Инж. Иво Маринов, управител на Експлозивпрогрес-ГТМ ЕООД, стана член на Контролния съвет.

Сред наградените на Общото събрание от група ГЕОТЕХМИН са  инж. Драгомир Драганов и инж. Добри Цветков (Елаците-Мед), които получиха грамоти на НТС по МДГМ за принос в изграждането на минерално-суровинната база на България и за активна съюзна дейност.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.