април 2019

На 18 април осмокласници от специалност „Автотранспортна техника“ в  Аграрно-техническата професионална гимназия (АТПГ) в гр. Златица посетиха сервизния център ProAuto на Геотрейдинг АД в гр. Етрополе. Посещението им е част от проекта за дуално обучение, в който от учебната 2018/2019 година партньори от група ГЕОТЕХМИН са дружествата Геострой АД, Геотрейдинг АД и Елаците-Мед АД.

Осмокласниците разбраха повече за дейността на Геотрейдинг АД като търговско дружество, което предлага предимно продукти за минната индустрия. Дружеството разполага и с два сервизни центъра ProAuto – в София и в Етрополе. По време на посещението учениците научиха какъв е пътят, по който преминава един автомобил от приемането в сервиза до предаването му в изрядно състояние на клиента.  

На 4 декември м.г. 11-те ученици посетиха Обогатителен комплекс, с. Мирково, където Елаците-Мед АД и Геострой АД представиха дейността на дружествата. След изнесените презентации учениците посетиха цех „Тежка механизация и автотранспорт“ на Елаците- Мед АД и Площадка „Геострой“, където имаха възможност от близо да се запознаят с част от оборудването на двете компании, както и да се качат в кабините на челен товарач, верижен булдозер и седлови влекач (гондола).

Всички ученици получиха специални подаръци от трите компании.

Партньорството в проекта за дуално обучение е част от корпоративната социална отговорност на група ГЕОТЕХМИН, която включва и подкрепа за младото поколение в региона на дейност на дружествата. То е и възможност за привличане на бъдещи служители. Дуалната форма на обучение ще се осъществява паралелно на две места – в гимназията и фирмите-партньори, и ще включва обучение и практически занимания в реална работна среда за учениците в дуална форма на обучение в АТПГ от XI и XII клас. При показани умения, желание за работа и отговорност преминалите дуално обучение в дружествата от група ГЕОТЕХМИН ще продължат работа и ще имат много добри възможности за кариерно развитие в три от водещите компании в България.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.