юни 2018

С официална церемония в края на юни завърши първото обучение за предаване на технически умения на млади геолози от японската компания Мицубиши Матириълс Текно Корпорейшън (ММТEC), организирано от Геотехмин ООД. Обучението беше осъществено в рамките на подписания през октомври 2017 г. Меморандум за разбирателство между Геотехмин ООД и ММТЕС. Меморандумът предвижда обучителните програми да станат основа за развитие на нови оперативни и технически умения и насърчаване на техническия обмен между специалистите от двете компании.

Владислав Трашлиев, експерт с многогодишен опит в минната индустрия и директор на дирекция „Геология и концесии“ в Геотехмин беше ръководител на проекта. Mладите геолози от Япония Ютака Ногауа и Казуо Отомо, работиха в продължение на месец и половина редом с професионалисти с дългогодишен опит в областта на геологията и минното дело от Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД. Програмата включваше теоретично и практическо обучение в реална работна среда на територията на рудник „Елаците“, като за специалистите от ММТЕС това беше първи практически опит в открития добив на полезни изкопаеми.

В края на престоя си японските експерти получиха сертификати за успешно завършено обучение. Участниците споделиха, че са работили с удоволствие всеки ден, че са натрупали полезни знания и са удовлетворени от предоставената им възможност. Те отчетоха това обучение като положителен опит и споделиха своите надежди за продължаване на обмена. Ютака Ногауа и Казуо Отомо изказаха благодарност към екипа на г-н Трашлиев, както и към всички специалисти от Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД, с които са работили.

Truck

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

Storage

Vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.